|

'Merkel'e 4 bin dosya verdim'

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlarla ilgili konuşurken, Almanya Başbakanı Merkel'e dört bin kişilik bir liste verdiğini söyledi. Erdoğan, Merkel'in daha sonra kendisine bu dosyaların sayısının dört bin beşyüzü bulduğunu söylediğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:26 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:33 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan sürece ve Türkiye'nin terörle mücadelesine dair önemli bilgiler verdi. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası, FETÖ ile ilgili diğer ülkeleri uyardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun en net örneğinin ise son G20 Zirvesi yaşandığını belirtti.



Erdoğan, G20 Zirvesinde Almanya Başbakanı Merkel ile yaptıkları görüşmeye değinerej, "Merkel'e 4 bin dosya verdik. G20'de sordum. 'Ne oldu o 4 bin dosya' diye. Bana verdiği cevap çok manidardı. 4 bin dosya 4 bin 500 dosya oldu" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütleri ile etkin bir mücadele verilmesi gerektiğini ve bu noktada işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Temmuz'da yaptığı açıklamada Almanya Başbakanı Merkel'e 4 bin dosya verdiğini söylemişti.









#Erdoğan
#Merkel
#Almanya
#FETÖ
8 yıl önce