EDISYON:

Marawi’de ordu kontrolü sağladı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0030/05/2017, Salı
G: 30/05/2017, Salı
Yeni Şafak
​Marawi’de ordu kontrolü sağladı
​Marawi’de ordu kontrolü sağladı

Filipinler’de ordunun, sıkıyönetim ilan edilen Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinin kontrolünün büyük ölçüde sağladığı bildirildi.

Filipinler ordusu sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla, Marawi’nin sadece küçük bir bölümünün, geçen hafta kentte kalkışma gerçekleştiren DEAŞ ile bağlantılı Maute örgütü militanlarının kontrolü altında olduğunu açıkladı. Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin sıkıyönetim ilan ettiği Marawi’de kontrolün büyük ölçüde sağlandığına işaret eden Padilla, militanlarla ordu mensupları arasındaki çatışmaların altı gündür sürdüğünü bildirdi. Öte yandan, militanların Ramazan ayında Marawi kentini ateşe vermeyi planladıkları ortaya çıktı. Filipinler Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Eduardo Ano dün yaptığı açıklamada, DEAŞ militanlarının Ramazan ayında Marawi kentini yakmayı planladıklarını ifade etti. Maute’ye yönelik operasyon sırasında yaşanabilecek sivil kayıpların engellenmesi için, Filipinli yetkililer sivillerden, hedef olmamaları için beyaz bayrak taşımaları istedi. En az 2 bin sivilin Marawi’de sıkıştığı ve kentten tahliye edilmeleri ile kendilerine tıbbi yardım ve temiz su ulaştırılması için yardım çağrısı yaptığı da kaydedildi

#Marawi
#DEAŞ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.