|

Kılıçlar’ın gölgesinde ‘Sulh’

Fetullah Gülen’in darbe girişimi talimatını 4 Şubat’ta sitesine yüklediği video ile verdiği belirlendi. 27 dakikalık ‘Kılıçların Gölgesinde’ başlıklı videoda TSK’nın simgelerinden ‘Kılıç’ ile darbecilerin komitelerine verdiği ‘Sulh’ kelimesi dikkat çekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:19 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün hain darbe kalkışmasının işaretlerinin 5 ay önce örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından bizzat verildiği ortaya çıktı. Gülen'in konuşmalarının paylaşıldığı örgüte ait internet sitesi 'herkul.org'dan 4 Şubat 2016 tarihinde 27 dakikalık 'Kılıçların Gölgesinde' başlıklı bir video kaydı yayınlandı. Videoda hem TSK'da önemli bir yeri olan 'Kılıç' hem de darbe girişimine ismini veren Yurt'ta Sulh Komitesi'nden 'Sulh' kelimesinin kullandığı ortaya çıktı.



İKİ KELİME İLE TALİMAT VERDİ


Gülen, TSK'da önemli bir yeri olan 'Kılıç' ismini özellikle kullandı. Gülen, konuşmasında düşmanla karşılaştıkları zaman sabır etmeleri gerektiklerini, çünkü cennetin veya kurtuluşun 'Kılıçların gölgesinde' olduğu ifadesini kullandı.



ŞAFAK SÖKSÜN AYDINLIK OLSUN


İşte o ifadeler: “Böyle bir sabah bir aydınlık şafak söksün bekleriz dersiniz, bu kıvrandırır insanı zannediyorum. İntizar etme (Birinin gelmesini, bir şeyin olmasını bekleme, gözleme) kadar insanı kıvrandıran başka bir şey yoktur. O an gelinceye kadar olumsuz şeyler devam ediyorsa orada murad-ı ilahiye saygılı olmak lazım.



DÜŞMANI ÖLDÜRÜN


Düşmanla karşılaşma gibi bir durum söz konusu olduğunda canınız, ülkenizi ilave edebilirsiniz. Hürriyeti varlık Sulhçular ilave etmişler. Bildiğiniz gibi bunları müdafaa etme adına siz düşmanla karşılaştığınız zaman işte o zaman öldürebilirsiniz. Onun için düşmanla karşılaşmayı istemeyin. Düşmanla karşılaştığınız zaman sabredin. Unutmayın cennet kılıçların gölgesi altındadır."



ABD'ye yalvardı


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kalkıştığı darbe girişiminin ardından iadesi söz konusu olunca Türkiye'ye gönderilmemek için adeta yalvardı. Gülen, ABD'nin New York Times gazetesine kendi adıyla yazdığı makalede, ''Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, “hizmet” içindeki ben ve arkadaşlarım Batının yanında yer aldık'' diyerek Obama yönetimine mesaj verdi. FETÖ elebaşı Gülen, hayatı boyunca darbelere karşı olduğunu, Türkiye'de son 40 yılda yaşanan darbelerde en çok zararı kendisinin gördüğünü ileri sürdü.



BENİ TÜRKİYE'YE VERMEYİN


Darbeye teşebbüs edenlerin itiraflarını ve bağlantılarını inkar eden Gülen, Türkiye'ye iadesiyle ilgili olarak ABD yönetimine seslendi ve ''Erdoğan'ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak Amerika buna direnmeli” dedi.






#Fetullah Gülen
#TSK
#Sulh
8 yıl önce