EDISYON:

Kaplumbağaları muzla besliyorlar

Aa
00:0029/09/2012, Cumartesi
G: 29/09/2012, Cumartesi
Yeni Şafak
Kaplumbağaları muzla besliyorlar
Kaplumbağaları muzla besliyorlar

Yaşamlarını güçlükle idame ettiren Bangladeşliler, kutsiyet atfettikleri kaplumbağaları muz ve ekmekle besliyor

Oldukça küçük yüz ölçümüne sahip olmasına karşın 160 milyonu aşkın nüfusa sahip olan ve nüfusunun yüzde 90'ından fazlasını Müslümanlar'ın oluşturduğu Bangladeş'te, iş gücünün ucuzluğu ve kişi başına düşen gelirin düşüklüğü nedeniyle yerel halk yaşamını zor şartlarda sürdürüyor.

Son aylarda özellikle Myanmar'ın Arakan eyaletinde şiddet olaylarına maruz kalan Müslümanlar'ın sığınmasıyla gündeme gelen ülkede, yerel halkın yaşam şartları da sığınmacıların kamplarını aratmıyor.

Özellikle Çittagong'daki içinde evliya olarak bilinen Bayezid Bostami'nin türbesinin de bulunduğu 'Sultanul Arefeen Hazrat Sultan Bayezid Bostami' dergahı yoğun ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Dergahı ziyaret eden Bangladeşliler, türbede dua ettikten sonra dergahın önünde yer alan göletteki kaplumbağaları da besliyorlar.

Bangladeşliler, türbenin önünde yer alması nedeniyle kutsiyet atfettikleri kaplumbağaları seviyor ve göletin suyunu başları ile yüzlerine sürerek şifa bulacaklarına inanıyorlar.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.