EDISYON:

Kadirov: Başkomutandan emir gelirse Amerika'ya bile gideriz

09:3913/02/2023, Pazartesi
G: 13/02/2023, Pazartesi
Diğer
Kadirov
Kadirov

Volodimir Zelenskiy'nin "Rusya, Çeçenleri kullanarak Moldova'yı siyasi işgale hazırlanıyor" iddiaları ile ilgili konuşan Rus yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov, Putin'i kastederek "Başkomutandan emir gelirse Amerika'ya bile gitmeye hazırız. Moldova'yı çok geride bırakırız" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaş birinci yılına girerken Ukrayna’nın başkent Kiev dahil olmak üzere pek çok şehrine yeni hava saldırıları gerçekleşti.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı
Volodimir Zelenskiy
, geçtiğimiz günlerde Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu'ya "Moldova'daki siyasi durumu yok etmeye yönelik ayrıntılı bir Rus planı" ele geçirdiklerini söylemişti.

"Amerika'ya bile gitmeye hazırız"

Konu hakkında konuşan Çeçenistan Cumburbaşkanı Ramazan Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den emir gelmesi halinde Amerika'ya bile gidebileceklerini belirtti. Kurmaylarıyla bir araya gelen Kadirov, Telegram kanalında şunları yazdı:
"Bu tür uzmanlar için açıklıyorum: Rusya'nın planlarından önce hala çalışmanız ve çalışmanız gerekiyor. Başkomutandan (Putin) emir gelirse Amerika'ya bile gitmeye hazırız; Moldova'yı çok geride bırakırız. Ve böyle bir emir tartışılmaz, yerine getirilir. Onu hayata geçirmek için gerekli tüm güce sahibiz. Odessa, Harkov ve Kiev'den geçerek Polonya'ya ulaşacağız."

Kadirov ayrıca Batı'nın 90'lardan beri Rusya'yı yok etmeye çalıştığını, ancak sınırlarının ancak "istendiğinde" değiştiğini de yazdı.


#Volodimir Zelenskiy
#Kadirov
#Amerika

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.