EDISYON:

İsrail nükleer silah kullandı

00:0020/01/2009, Salı
G: 20/01/2009, Salı
Yeni Şafak
İsrail nükleer silah kullandı
İsrail nükleer silah kullandı

Arap ülkeleri İsrail'in, Gazze'deki saldırılarında zayıflatılmış uranyum içeren mühimmat kullandığını belirterek, konunun Birleşmiş Milletler tarafından incelenmesini istedi. AP haber ajansının bildirdiğine göre, Avusturya'da Arap ülkelerinin büyükelçileri adına Uluslarararası Atom Enerjisi Kurumuna (UAEK) gönderilen mektupta, saldırılarda yaralananlardan alınan örneklerde zayıflatılmış uranyum bulunduğuna dair raporların, BM tarafından incelenmesi istendi. UAEK, mektubu aldığını teyit etti

İsrail'in Gazze'ye üç hafta süreyle havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda yaşanan yıkımın boyutları, tarafların ateşkes ilan etmesinin ardından netleşmeye başladı. İsrail ve Hamas tarafından ateşkes ilan edilmesinin ardından Gazze Şeridi'nde dün geceden bu yana sükunet hakim. Ancak İsrail saldırılarında 4 binden fazla evin tahrip olduğu, 20 binden fazla evin ise oturulamaz hale geldiği, on binlerce kişinin evsiz kaldığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler yetkilisi John Ging, yarım milyon kişinin temiz suya erişiminin çatışmaların başladığı günden bu yana kısıtlandığını ve Gazze'deki insanların büyük çoğunluğunun enerjiden yoksun olduğunu söyledi.



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.