Yeni Şafak

İşgalciler Filistin beldelerinde 'at hırsızlığı' yapıyor

17:495/03/2025, Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İşgal altındaki Filistin topraklarını gasbeden İsrailli işgalcilerin, Ürdün Vadisi'nde Filistinlilere ait atları çalmaya başladığı ifade edildi. Yahudi işgalciler, Filistinlilerin yetiştirdiği ekinlerde ineklerini de otlatıyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Ürdün Vadisi'nde Filistinlilerin atlarını çalmaya başladığı ifade edildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Filistinlilerin hayatlarını her geçen gün yaşanılmaz kılmaya devam ediyor.

Ürdün Vadisi'nde Filistinlilerin yetiştirdiği ekinlerde hayvan otlatan İsraillilerin bunun yanı sıra bölge sakinlerine ait atları çaldığı kaydedildi.

WAFA'ya konuşan Malih Köy Meclisi Başkanı Mehdi Daragma, "Yahudi yerleşimciler, Kuzey Agvar bölgesindeki Hırbet Samra, Vadi el-Fao ve Farisiyye bölgelerinde Filistin vatandaşlarının yetiştirdiği ekinlerde ineklerini otlatıyor." dedi.

Daragma ayrıca, bölgedeki birçok toprağı gasbeden İsraillilerin, Tubas kentinin doğusundaki Hırbet Yerza beldesinde Fevzi Anbusi adlı Filistinlinin atını çaldıklarını dile getirdi.


#İsrail
#Filistin
#Yahudi
#işgalci
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.