|

İşgalci İsrail'den gazetecilere 'soykırımı perdeleme' gezisi: Ülkelerine döndüğünde İsrail yanlısı makaleler yayımladılar

Katil sürüsü İsrail, Gazze'deki soykırımını örtbas etmek için medyayı kullanıyor. İngiliz medyasında yer alan bir habere göre Yahudi lobileri, Batılı gazetecilere haziran ayında İsrail gezisi düzenledi. Gazetecilere sadece İsrail'in bakış açısından bilgi verildi, onlar da ülkelerine döndüğünde İsrail yanlısı makaleler yayımladı. Öte yandan terör devleti İsrail'i aklama amacı taşıyan söz konusu makalelerden önce, Filistinlilere yönelik soykırım saldırılarının başladığı kasım ayında da propaganda haberlerinin yapıldığı öğrenildi. ABD’de serbest gazeteci olduğunu iddia eden Özgür Taştan’ın, Kasım 2023’te, ABD’deki İsrail lobileri vasıtasıyla ve finansmanı ile İsrail Ordu Sözcüsü Arye Sharuz Shalicar ile röportaj gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

10:55 - 22/08/2024 Perşembe
Güncelleme: 20:08 - 22/08/2024 Perşembe
Diğer
Gazeteciler, Filistinliler ile görüştürülmedi.
Gazeteciler, Filistinliler ile görüştürülmedi.

Siyonist İsrail, Filistinlilere yönelik soykırımını gizlemek için Batı medyası aracılığı ile manipülasyon yapıyor.


İngiliz Declassified medya kuruluşu, yayımladığı haber ile bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.


Haberdeki iddiaya göre Yahudi lobisi haziran ayında, 22 ülkeden gazeteciler için İsrail'e beş günlük bir gezi düzenlendi.

Avrupa İsrail Basın Derneği ile Amerika Ortadoğu Basın Derneği masrafları karşıladı.


Gazze’de katliama katılmış askerler ile görüştürüldü

Gezide, The Spectator Newsweek ve Sunday Express gibi yayın organlarının muhabirlerine, İsrail'in bakış açısından bilgi verildi.


Gazeteciler, İsrail İstihbarat Servisi Mossad'ın eski şeflerinden Zohar Palti ile bir araya getirildi, İsrail'e ait silah şirketlerinin yöneticileri ve Gazze’de katliama katılmış askerler ile görüştürüldü.


Gazeteciler, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'i temsil eden bir avukat, Netanyahu'nun partisi Likud'dan bir kişi ve İsrail-Lübnan sınırındaki askeri yetkililerle de bir araya getirildi.


Gazetecilere, Hamas'ın Gazze'deki faaliyetlerini eleştiren yanlı bilgiler verildi

Ancak gazeteciler, Filistinliler ile görüştürülmedi.


Gazetecilere, Hamas'ın Gazze'deki faaliyetlerini eleştiren yanlı bilgiler verildi. Geziye katılan gazetecilerden bazıları, ülkelerine döndüğünde yazdıkları İsrail yanlısı makalelerle Yahudi lobisinin propaganda faaliyetinin bir parçası oldu.

İsrail'i aklama amaçlı röportajlar soykırım saldırılarıyla birlikte başlamış

Propaganda amacıyla yapılan gezinin daha öncesinde buna benzer ve aynı amaçlı bir röportajın soykırım saldırılarının başladığı kasım ayında da yapıldığı ortaya çıktı.

ABD’de serbest gazeteci olduğunu iddia eden Özgür Taştan’ın, işgalci İsrail’in Ekim ayında Gazze’ye başlattığı soykırımın birinci ayında Kasım 2023’te, ABD’deki İsrail lobileri vasıtasıyla ve finansmanı ile İsrail Ordu Sözcüsü Arye Sharuz Shalicar ile röportaj gerçekleştirdi.

Taştan, kendi blogunda "Barış İddialarına İsrail’den Yanıt 'Hamas’ı bitirmeden Gazze’den çıkmayacağız'" başlığıyla yayınladığı yazısında, Shalicar'ın Filistinlilere yönelik yapılan soykırım saldırılarını aklamaya çalıştığı ifadelerine yer verdi.

"ozgurtastan.wordpress.com" adresli sitedeki yazıda Shalicar'ın, terör devleti İsrail'in, İsrailli esirleri kurtarmak ve Hamas'ı yok etme hedefi doğrultusunda her şeyi yapacağına yönelik ifadelerine yer veren Taştan, saldırılarını haklı çıkarmaya çalışan terör devletinin adeta sözcülüğüne savundu.

#Filistin
#Gazze
#İsrail
21 gün önce