|

İşgalci İsrail polisinden cuma namazı için toplanan Filistinlilere yine gaz bombalı saldırı

28 gündür Gazze Şeridi'ni aralıksız bir şekilde bombalayan işgalci İsrail, Mescid-i Aksa'da da zulme devam ediyor. İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da Cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilere gaz bombası ile saldırdı.

13:05 - 3/11/2023 Cuma
Güncelleme: 14:09 - 3/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
İsrail polisi biber gazıyla müdahale etti.
İsrail polisi biber gazıyla müdahale etti.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırım 28 gündür devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana süren saldırılar binlerce masumun ölmesine binlercesinin ise yaralanmasına yol açtı.

Katliamın gölgesinde 4. cuma

Genç, yaşlı, kadın ve çocuk demeden masumları öldüren İsrail, 4. Cuma'da da kısıtlamalarını sürdürüyor.

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da Filistinlilere kimyasal atarak geri püskürtmeye çalışıyor.



İsrail güçleri, gençlerin Aksa'ya girişine izin vermiyor. Mescid-i Aksa'ya alınmayan Filistinliler bu hafta da namazlarını dışarıya serdikleri seccadeler üzerinde kılarken, İsrail polisi yine biber gazı ile müdahale başlattı.

Namaza gelenlere gaz bombası

Saldırıların gölgesinde 4'üncü cuma namazının kılınacağı Mescid-i Aksa çevresinde ezanla birlikte İsrail zulmü de başladı. Elinde seccadeleriyle gelen Müslümanların üzerine gaz bombası atıldı.

Namazın ardından sloganlar atıldı

Cuma namazını kılan Filistinliler, namazın ardından sloganlar attı. İsrail güçleri, slogan atan grubu dağıtmak için biber gazı kullandı. Ayrıca İsrail ordusu, namaz sırasında bölgede görev yapan gazetecilere de tepki göstererek biber gazı sıktı.

Namaz kılarken müdahalede bulunmayan İsrail güçleri, namazdan sonra mahalle aralarına dahi girerek, gaz fişeği atmaya devam etti.





#İsrail
#Filistin
#Mescid-i Aksa
#Cuma namazı
10 ay önce