EDISYON:

İşgalci İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ve gerçek mermilerle saldırdı

Seren Som
13:3013/10/2023, Cuma
G: 13/10/2023, Cuma
Yeni Şafak
İşgalci İsrail polisleri cuma namazı kılmaya hazırlanan Müslümanlara saldırdı.
İşgalci İsrail polisleri cuma namazı kılmaya hazırlanan Müslümanlara saldırdı.

İşgalci İsrail polisleri, Cuma namazını Aksa'ya ulaşabildikleri en yakın nokta olan Vadi el Coz mahallesinde kılmaya hazırlanan Müslümanlara saldırdı. Atlı birlikler, saldırıda gaz bombası, jop ve gerçek mermi kullandı. Seccadeleri çiğneyen işgalci İsrail kuvvetleri, Filistinlileri geri püskürterek cuma namazı kılmalarına engel oldu. İsrail güçleri, daha sonra Müslümanların sığındığı mahalleye TOMA'larla baskın düzenledi. İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da İsrail askerlerinin müdahalesinde biri çocuk 6 kişi yaralandı.

İsrail güvenlik güçlerinin barikat kurduğu noktalardan biri Doğu Kudüs'ün eski şehir bölgesindeki Şam Kapısı oldu. Özellikle Mescid-i Aksa çevresinde çok sayıda polis konuşlandırıldı.

Ancak engelleme çabasına rağmen, Filistinlilerin cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etti.




Aksa'ya ulaşabildikleri en yakın nokta olan Vadi el Coz mahallesinde namaz kılmaya hazırlanan Müslümanlara işgalci İsrail kuvvetlerinin saldırısına uğradı.



Atlı birlikler, saldırıda gaz bombası, jop ve gerçek mermi kullandı.


Namaz kılmaya hazırlanan Müslümanlara müdahale ederek cemaati dağıtan işgalci kuvvetler, seccadeleri çiğneyip geçti.

İsrail güçleri, daha sonra Müslümanların sığındığı mahalleye TOMA'larla baskın düzenledi.


Binalara ve sokaklara gaz bombası atan polislerin saldırısı sürüyor.

Altı kişi yaralandı

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'te İsrail askerlerinin Filistinlilere müdahale ettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin müdahalesinde Kızılay ekibinden bir kişinin başından yaralandığı, 5'inin atılan gazdan etkilendiği aktarıldı.

Filistin Kızılayı ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tubas kentinde bir kişinin karnından yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesi​​​​​​​nde yaşanan olaylarda da İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 14 yaşındaki bir çocuk başından ağır yaralandı.

Ayrıca İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Kalkilya kentindeki müdahalesinde de biri ağır 3 kişinin yaralandığı aktarıldı.


#İsrail
#Filistin
#Kudüs

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.