EDISYON:

İşgalci gözünü kararttı: BM'yi terör örgütü ilan edecek

04:0029/05/2024, Çarşamba
G: 29/05/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Terör devleti İsrail, daha önce çalışanlarını öldürdüğü, okullarını ve depolarını bombaladığı, Doğu Kudüs'teki merkezini ateşe verdiği ve faaliyetlerini yasaklamaya çalıştığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) 'terör örgütü" ilan etmeye hazırlanıyor.

İsrail parlamentosunda bugün görüşülecek yasa tasarısına göre işgalci güç UNRWA'yı terörist bir organizasyon olarak listeye alacak. İsrail tarafından topraklarından zorla kopartılan 5,9 milyon Filsitinli mültecinin ana yardım kaynağı olan UNRWA hayati önem taşıyor. İşgalci güç bu yolla Birleşmiş Milletleri de (BM) terör örgütü ilan etmenin yolunu açmış olacak. Daha önce İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Büyükelçisi Gilad Erdan, BM'yi “terör örgütü” olarak nitelendirmişti. Erdan, İsrail Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada BM’nin “Hamas’ın iş birlikçisi haline geldiğini (…) belki de daha da ötesi, başlı başına bir terör örgütüne dönüştüğünü” ileri sürmüştü. İşgalci güç Gazze'de 176 insani yardım personelini öldürdü.




#İsrail
#Birleşmiş Milletler
#UNRWA

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.