|

İşbirlikçiler

Mısır''da binlerce kişinin öldüğü katliama karşı durmak yerine cuntaya methiyeler düzen Suudi Arabistan Kralı Abdullah''ın çağrısına Arap dünyasından destek gecikmedi.

.
00:00 - 18/08/2013 الأحد
Güncelleme: 19:53 - 17/08/2013 السبت
Yeni Şafak
İşbirlikçiler
İşbirlikçiler

Mısır''ın seçilmiş ilk lideri Muhammed Mursi''yi görevden alan askeri darbe yönetimine daha önce 5 milyar dolarlık yardım sözü veren Suudi Arabistan Kralı Abdullah, orduya verdiği destek mesajında, ''Tüm dürüst Mısırlı ve Arap insanlarını, Muslüman ve Arap tarihinin ön sıralarında yer alan bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak çabalarına karşı tek yürek, yek vücut olmaya çağırıyorum'' demişti. Büyük tepki çeken bu çağrıya ilk uyan ülkeler Ürdün ile BAE oldu. Ürdün Kralı Abdullah''ın, ''kardeş'' Mısır''ın yanında yer aldığı ve Suudi Arabistan Kralı''nın açıklamalarına destek verdiği belirtildi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz''in, ''Mısır''ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır''la birlikte duruyoruz'' açıklamasını destekledi. Ardından Filistin, Kuveyt ve Bahreyn de Suudi Arabistan Kralı''nın açıklamasını desteklediklerini bildirdi.

KATLİAMCI ORDUYA ÖVGÜ

Mahmud Abbas liderliğindeki Batı Şeria''daki Filistin yönetiminın yaptığı açıklamada, ''Mısır''ın güvenliğine zarar verilmesi, Arap milli güvenliğine zarar ve Filistin davasını tehdit anlamı taşır'' denildi ve Suudi Arabistan''ın Mısır''da yaşananlara ilişkin tutumundan övgüyle söz edildi. Öte yandan Şeyh el-Sabah''ın ülkesi Kuveyt de, Mısır''daki yönetimin ''Ülke güvenliği ve istikrarını korumak için attığı adımları'' desteklediklerini bildirdi. Kral Hamad bin İsa el-Halifa''ya yönelik gösterilerin devam ettiği Bahreyn''den de, Suudi Kral Abdullah''ın açıklamalarına ''tam destek'' geldi.

٪d سنوات قبل