|

İran'dan Türkiye'ye destek mesajı

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra dünyadan Türkiye'ye destek mesajları gelmeye devam ediyor. İran Enerji Bakan Yardımcısı Felahetiyan, Türkiye'ye ve hükümete destek verirken Türkiye'nin halkın güvenliğini sağlamak için atacağı her adımlara destek vereceklerini açıkladı.

Yeni Şafak
11:32 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:42 - 20/07/2016 Çarşamba
AA

İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, Türkiye'de demokratik yollarla işbaşına gelmiş hükümeti desteklediğini belirterek, “Türk hükümetinin halkın güvenliğini sağlamak için atacağı her adımın arkasındayız." dedi.



Felahetiyan, Türk halkının demokrasiye sahip çıkan tutum ve gösterilerini sonuna kadar desteklediklerini söyledi.



Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimin ortaya çıktığı ilk andan itibaren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradığını hatırlatan Felahetiyan, “Türkiye'de demokratik yollarla işbaşına gelmiş hükümeti destekliyoruz. Cumhurbaşkanımız telefonla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına desteklerini iletti. Türk halkının demokratik düzenin korunmasına yönelik duruşunu destekliyoruz. Demokrasiye ve milli iradeye en güçlü şekilde sahip çıkan Türk halkının da devlet tarafından korumasından dolayı oldukça mutluyuz. Türk hükümetinin halkın güvenliğini sağlamak için atacağı her adımın arkasındayız." ifadelerini kullandı.





#Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan
#İran
#Türkiye
8 yıl önce