İki liderin başkanlık oyunu

Yeni Şafak
09:279/08/2016, Salı
G: 9/08/2016, Salı
Yeni Şafak
ABD başkan adayları, Cumhuriyetçi Donald Trump ve Demokrat Hillary Clinton.
ABD başkan adayları, Cumhuriyetçi Donald Trump ve Demokrat Hillary Clinton.

ABD'de başkanlık seçimlerine 3 ay kaldı. Başkanlık yarışı Cumhuriyetçi aday Trump ve Demokrat aday Clinton arasında kızışırken, Clinton'ın son anketlerde arayı açtığı belirtiliyor. Trump ise, medyanın 'sahtekar' bir şekilde kendisine saldırdığını söylüyor.

8 Kasım'da yapılacak olan ABD başkanlık seçimine 3 ay kaldı. Seçim için yapılan son anketlerde, Demokrat Parti Adayı Hilary Clinton, Cumhuriyetçi Partili Aday Donald Trump'a karşı belirgin üstünlük sağladı.



CNNin düzenlediği ve temmuz ayı sonunda yapılan altı büyük anketten derlenen sonuçlara göre, ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti Adayı Hilary Clinton'ın oyların çoğunluğunu alacağı öngörüldü.



Clinton arayı açtı


Önceki anketlerle kıyaslandığında, Clintona desteğin 25-28 Temmuz 2016 tarihlerinde Philadelphia'da gerçekleşen Demokrat Parti Kongresi'nin ardından belirgin bir biçimde arttığıve Clinton'ın, Trump karşısında arayı açtığı görüldü.





ABD Medyası Hillary'nin yanında


Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, medya tarafından oldukça olumlu bir imajla servis ediliyor. ABD Başkanı Obama'nın da desteğini açıkladığı Clinton, ılımlı söylemleriyle öne çıkıyor.



Geçtiğimiz günlerde CNN'in Rusya'da yaptığı bir ankette, 'Ruslar, Trump'ı mı Clinton'ı mı ABD Devlet Başkanı olarak görmek istiyor?" sorusuna büyük ölçüde Trump yanıtı verildi. CNN'in oluşturmaya çalıştığı algı ise çok açık: Ruslar Trump'ı istiyorsa, Amerikalılar Clinton'ı desteklemeli.








NY Times: Trump'ın ekonomi oyunu kaybediyor


Müslüman karşıtı söylemleriyle tepki çeken Trump'a sadece dünya medyası değil, ABD medyası da ciddi şekilde karşı haberler yapıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu ortaya çıkan Demokrat Parti adayı Clinton'ın yanında olan medya, Trump'a karşı olduğunu açıkça gösteriyor. NY Times, Trump'ın ekonomi politikasının başarısız olduğuna vurgu yaparak, "Trump'ın ekonomi oyunu kaybediyor" başlığıyla bir haber yayınladı.








Trump medyaya isyan etti


Duruma isyan eden Trump, "Medya çıldırdı. Her şeyi çarpıtıyorlar. Kırım, nükleer, "bebek" ve daha fazlası. Çok sahtekar!" şeklinde tepkisini dile getirdi.







  • ABD'de başkanlık için yarışan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçilmesi halinde vergi oranlarında önemli oranda indirim yapacağı taahüdünde bulundu.
  • Emlak milyarderi Trump, Michigan eyaletinin Detroit kentinde yaptığı konuşmada, başkan seçilmesi durumunda yapacağı vergi reformlarını açıkladı.
  • Başkanlık yarışını kazanması durumunda, ülkenin karmaşık vergi sistemini basitleştireceğini vadeden Trump, bu amaçla şu an yedi kademeden oluşan gelir vergisi çizelgesini, üç kademeye düşüreceğini anlattı.
  • En yüksek gelir vergisi oranının yüzde 40'tan yüzde 33'e indirileceğinin sözünü veren Trump, diğer iki gelir kademesine yönelik oranların ise yüzde 25 ve yüzde 12'ye çekileceğini söyledi.










#ABD
#Clinton
#Trump

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.