|

Hollande'den idam tartışmasına üyelik tehdidi

FETÖ'cülerin darbe girişiminden sonra halktan gelen idam talebi ile ilgili AB'den tehdit gibi açıklamalar gelmeye devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande idam talebi ile ilgili yaptığı açıklamada "AB ile ilişkilerini sürdürmek isteyen bir ülke idam cezasını getiremez" tehdidinde bulundu.

Yeni Şafak
09:45 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:06 - 20/07/2016 Çarşamba
DHA
Arşiv
Arşiv

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, FETÖ'cü darbe girişimi sonrası Türkiye'de başlayan idam talebi tartışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'yi üyelikle tehdit etti. Hollande, "AB (Avrupa Birliği) ile ilişkilerini sürdürmek isteyen bir ülke idam cezasını getiremez" tehdidinde bulundu.



Hollande Portekiz'e yapacağı resmi ziyaret öncesi basına açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollande, Türkiye'de yükselen "idam geri getirilsin" taleplerine ilişki, "İnsan hakları konusunda taviz vermeyiz; Avrupa Birliği'ne girmek isteyen bir ülke idam cezasını geri getiremez. AB ile, katılım müzakereleri bile olsa, ilişki içinde olmak isteyen bir ülkenin iç hukukuna idam cezasını geri getiremez" diyerek Türkiye'yi üyelik müzakereleri üzerinden tehdit etti.



FETÖ'cü darbeci cuntanın darbe girişimini görmezden gelen Hollande, halktan gelen idam taleplerini de görmezden geldi.



İdam cezası tartışması

Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cüler meclisi, MİT'i ve Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı bombalarken, darbe girişimini protesto eden vatandaşların üzerine ateş açarak 208 kişinin ölümüne ve 1500'e yakın kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. FETÖ'cü darbecilerin darbe girişiminden sonra halk idam cezasının geri getirilmesini ve darbecilerin idamla yargılanmasını istemişti.




#Hollande
#FETÖ
#Darbe girişimi
#İdam Tartışması
8 yıl önce