Hepsinin kellesini vereceğiz!

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0013/08/2016, Cumartesi
G: 12/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Bulgaristan Başbakanı Borisov ülkede bulunan FETÖ üyelerini Türkiye’ye teslim etmeyi sürdüreceklerini açıkladı. “Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz” diyen Borisov, “Yeter ki Türkiye’den mülteci tehdidi gelmesin” dileğinde bulundu. Bulgaristan’da örgütsel çalışmalarına 1992’de başlayan FETÖ’nün ülkede Drujba (dostluk) adlı özel kreş, okul ve dil kursları bulunuyor.

Türkiye ile ilişkilerin önemine vurgu yapan Bulgaristan Başbakanı Boykov Borisov, firari Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye teslim edilmesinden sonra “Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz, yeter ki Türkiye'den mülteci tehdidi gelmesin” açıklamasında bulundu. Başbakan Boyko Borisov, “Türkiye ile ilişkilerimizin mümkün olduğunca iyi olmasını istiyorum. Bulgaristan'ı mültecilere boğmak istemem.” dedi. Borisov, NOVA televizyonunda, FETÖ'nün kasası olduğu iddia edilen Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye iade edilmesinin ardından gelişmeleri değerlendirdi.



İADE YASALARA UYGUN


FETÖ üyesinin iade prosedüründe yasaların işletilmediği eleştirilerine yanıt veren Borisov “Abdullah Büyük, Türkiye'ye iade ettiğimiz 25 bin kişiden sadece biridir” ifadesini kullandı. Borisov AB-Türkiye ekseninde liderlerin her gün karşılıklı suçlamalarda bulunduklarına işaret ederek, ''Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması şarttır. Ben sonunda mültecilerin kimin elinde kalacağından endişeliyim.” diye konuştu. Son yıllarda hükümet karşıtı bütün eylemleri düzenleyen ve genelde sosyal ağlarda organize edilen “PROTESTO AĞI” grubu, FETÖ'cü Abdullah Büyük'ün teslim edilmesine izin verdiği için Bulgar hükümetinin istifasını istiyor.







SOFYA VE FİLİBE'DE YUVALANDI


FETÖ üyeleri, Bulgaristan'da yoğun örgütsel çalışmalarına 1992 yılında Zaman Bulgaristan gazetesi ile başladı. Halen haftada bir Bulgarca ve Türkçe çıkan gazete, sayfalarında sık sık Türkiye karşıtı haberlere yer veriyor.



ÜST SINIF HEDEFTE


Örgüt ülkede, “Ümit” adlı aylık bir aile, çocuk ve kültür dergisi de yayımlıyor. Ülkedeki FETÖ mensupları, çeşitli dini günler dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Bulgaristan'da resmi dini mezheplerinin belirli temsilcilerini davet ederek, elebaşı Fethullah Gülen'in “dinler arası diyalog” adı altında mesajlarını veriyor. FETÖ'ye bağlı Sofya ve Filibe şehrinde şubeleri olan Drujba (dostluk) adlı özel kreş, okul ve dil kurslar bulunuyor. 2013 yılından bu yana eğitim veren okulda öğrenci başına yıllık ücretin, ülkedeki orta sınıfın maddi olanaklarını aşan 3 bin 400 dolar civarında olduğu biliniyor.







Yıldırım telefonla aradı


Başbakan Binali Yıldırım, dün Bulgaristan Başbakanı Borisov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yıldırım görüşmede, “Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları ülkemizde hukukun güvencesi altındadır. Bu kişiler, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde, ülkemizde adil bir şekilde yargılanacaklar.” dedi. Başbakan Yıldırım, Borisov'a yasadışı göçler konusunda Türk ve Bulgar makamları arasında ikili düzeyde bir çalışma başlatılmasını önerdi. Borisov'un, Başbakan Yıldırım'ın teklifini kabul ettiği, iki Başbakanın, bu çalışmanın Türkiye ile AB arasındaki Geri Kabul Anlaşması'nın yerine geçmeyeceği konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.


#Bulgaristan
#FETÖ
#Binali Yıldırım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.