EDISYON:

Hepsi kıvırdı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0012/11/2016, Cumartesi
G: 12/11/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

ABD’de siyaset ve sanat dünyasındaki Trump karşıtları U dönüşü yaptı. Rakibi Hillary Clinton “Trump ile çalışmaya hazırım” diyerek göz kırparken Cumhuriyetçi Parti’de Trump'a mesafe koyanlar şimdi el uzatıyor. Pek çok ünlü de söylemlerini yumuşatarak uzlaşı sinyali verdi.

ABD başkanlığı yarışında Cumhuriyetçi Donald Trump karşısında yenilgiye uğrayan Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, eski rakibine göz kırptı. Donald Trump ile telefonda görüşen Clinton, kendisinin bütün Amerikalılar için iyi bir başkan olmasını dilediğini ve gerekirse ABD ve Amerikalıların çıkarları için Trump ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu aktardığını belirtti. Demokrat adaylar arasındaki başkan adaylığı yarışında Clinton'ın rakibi olan Vermont Senatörü Sanders, ABD'li işçi ailelerinin yaşam standartlarını artıracak politikalar izlemesi halinde Trump'la çalışmaya hazır olduğunu söyledi.



İRAN DOSYASI AÇILIYOR


Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kampanya boyunca eleştirdiği Trump'a oy vermediğini duyurdu. Ancak Graham, “İran konusu başta olmak üzere, yeni başkanla çalışabileceğim bir çok mesele var” ifadelerini kullandı. Trump'ın İran anlaşmasında haklı olduğunu belirten Graham, “Anlaşma yeniden müzakere edilmeli. Trump için bir avantaj yaratacağım” ifadelerini kullandı.





'TRUMP'A DUA EDECEĞİM'


Trump'ın rakiplerinden eski Florida Valisi Jeb Bush da Trump'ın zaferini kutlayarak “Başkanımız olarak Trump'a dua edeceğim.” dedi. Cumhuriyetçi Parti'den Trump'ın politikalarının ekonomik krize neden olacağını savunan Mitt Romney de Trump'a elini uzattı. Trump'a destek vermekten kaçınan Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan da “Trump, kimsenin duyamadığını duydu ve hiç kimsenin ulaşamadığı biçimde insanlara ulaştı.” dedi.



Yumruk atmaktan vazgeçti

Ünlü aktör Robert De Niro, ABC televizyonunda Jimmy Kimmel'ın sunduğu talk şov programında Trump'a hala yumruk atmak isteyip istemediği sorulduğunda, “Başkan olduğu için şimdi yumruk atamam, bu mevkiye saygı duymak zorundayım. Neler yapacağını bekleyip göreceğiz. Pek çok kişi üzgün ve birçok yerde protesto ediyorlar” yanıtını verdi.



King dükkanı kapattı

Ünlü yazar Stephen King, seçim sonuçlarının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Artık bir süre siyaset, kitap tavsiyesi ya da eğlenceli köpek resimleri yok. Dükkanı kapatıyorum.” ifadelerini kullandı.



ABD'yi terk etmeyecek

“Trump seçilirse ülkeyi terk ederim” diyen pop şarkıcısı Miley Cyrus ise Trump'ın başkan seçilmesinin ardından “Trump'ın bizi kabul etmesini istiyorsak, onun başkanlığını, ülkeyi birleştirme ve Amerika'yı tekrar büyük yapma sözünü kabullenmeliyiz” dedi.



Gerçek ABD bu!

Washington Post gazetesinde “Benim Amerikam bu değil demeyi bırakın. Üzgünüm ama Amerika bu.” başlığıyla çıkan Monica Hesse imzalı makalede, sonuçların halkın seçimi olduğu vurgulandı. Hesse, “Ya Amerika gerçekten bundan daha iyi değilse. Ya gerçek Amerika buysa?” ifadelerini kullandı.



ABD medyası çuvalladı


New York Times gazetesi ABD medyasını eleştirdi. Yazıda yüksek teknoloji sistemlerine rağmen gazetelerin hikayenin gerisinde kaldığı itiraf edildi. Makalede, “Gazeteciler içlerinden geçen sonucu gösterdiği için anketleri sorgulamadı. Trump milyonlarca yıl da olsa kazanamaz zannettiler. Trump taraftarlarını, gerçekle irtibatını koparan kişiler olarak tasvir ettiler” ifadesine yer verildi.







#Donald Trump
#Hillary Clinton

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.