|

Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliği önünde eylem yapılacak

ABD'de ve İngiltere'de yaşayan Türkler, darbe girişimi sonrasında çok sayıda kişi Türk milletine ve hükumetine destek için eylem gerçekleştirdi. ABD'de Beyaz Saray ve New York Times Meydanı'nda gösteri yapan Türkler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliği önünde toplanarak eylem yapacak.

Yeni Şafak
18:00 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:36 - 16/07/2016 Cumartesi
AA

ABD'de yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da kaldığı çiftliğin önünde eylem yapmaya başladı.



FETÖ'nün darbe girişimini protesto amacıyla başta başkent Washington DC ve New York olmak üzere çeşitli eyaletlerden Pensilvanya'ya gitmek üzere organize olan çok sayıda Türk vatandaşına Amerikalı Müslüman gruplar da destek veriyor.



Bugün öğle saatlerinde binlerce kişinin Pensilvania eyaletinin Saylorsburg bölgesinde, elebaşı Gülen'in yaşadığı çiftliğin önünde buluştu.



Darbe girişiminin hemen ardından Washington DC'de Beyaz Saray önünde ve New York'ta Times Meydanı'nda yüzlerce kişi darbe karşıtı protestolar düzenlemişti. ABD'de yaşayan Türklerin yanı sıra farklı milletlere mensup çok sayıda kişi de darbe girişimine karşı Türk milletine ve hükümetine destek için eylemlere katılmıştı.



BBC genel merkezi önünde sloganlar atıldı


İngiltere ve ABD'de Türk vatandaşları darbe girişimine tepki gösterdi.



İngiliz yayın kurumu BBC'nin önünde toplanan Türk vatandaşları, protesto düzenledi.



Başkent Londra'daki BBC genel merkezi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik Dur Eğilme, Bu Millet Seninle", "BBC uyuma" gibi sloganlar attı.



Protesto sırasında bazı vatandaşların korna çalarak BBC önünden geçtikleri de görüldü.



ABD'nin başkenti Washington DC'de, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini protesto ederek seçilmiş iktidara destek vermek için yüzlerce kişi Beyaz Saray önünde bir araya geldi.



Başkent civarında ikamet eden Türklerin yanı sıra Amerikalı Müslümanların da katıldığı protestoya Suriyeli, Filistinli, Mısırlı ve diğer bazı ülke vatandaşlarından destek geldi.



İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan protestoda sık sık, "Türkiye cuntaya boğun eğmeyecek", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı.



New York Times Meydanı'nda da Türkiye'de yaşanan darbe girişimi protesto edildi.






#Pensilvanya
#Fetullah Gülen
8 yıl önce