Fransa ve İspanya da koroya katıldı: Guaido'yu tanıyacağız

Yeni Şafak
14:4826/01/2019, Cumartesi
G: 26/01/2019, Cumartesi
Yeni Şafak
Juan Guiado, ABD'nin desteği ile kendisini Venezuela Geçici Cumhurbaşkanı ilan etti.
Juan Guiado, ABD'nin desteği ile kendisini Venezuela Geçici Cumhurbaşkanı ilan etti.

Venezuela'da ABD öncülüğünde başlayan siyasi darbe girişimine Fransa ve İspanya da katıldı. İki ülke, Venezuela'da seçim yapılmazsa ABD'nin ülkeye başkan olarak atadığı muhalefet lideri Guaido'nun geçici başkan olarak tanıyacaklarını duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Venezuela'da seçim kararını duyurması için Veneuzela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya 8 gün süre verdiğini duyurdu. Macron aksi takdirde Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıyacaklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Venezuela'da seçim kararını duyurması için Veneuzela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya 8 gün süre verdiğini söyledi.

Macron, "Venezuelalı halk geleceğine özgürce karar verebilmeli. 8 gün içinde seçim yapılacağı duyurulmazsa, Guaido’yu politik bir süreç başlatmak için Venezuela'nın 'sorumlu başbakanı' olarak tanımaya hazırız. Avrupa ortaklarımızla bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

İspanya da 8 gün mühlet verdi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 8 gün içinde seçime gidilmesine ilişkin karar almaması halinde Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "devlet başkanı" olarak tanıyacaklarını bildirdi.Başbakan Sanchez, Madrid'deki Başbakanlık konutu Moncloa'da Venezuela'daki olaylarla ilgili, soru almadan, basın açıklaması yaptı. Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesinin hemen ardından İspanya'nın Avrupa Birliği (AB) ve Güney Amerika ülkelerinde yoğun bir diplomasi trafiği yürüttüğünü kaydeden Sanchez, tek çözümün Venezuela'da seçime gidilmesi olduğunu söyledi. Sanchez, "Venezuela'da hemen temiz, demokratik ve şeffaf bir seçime gidilmesi çağrısı yapıyoruz. Venezuela'da demokrasi ve özgür seçim istiyoruz. Hükümet koymak veya çıkarmak istemiyoruz. Eğer 8 gün içerisinde seçim kararı alınmazsa İspanya, Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıyacak." ifadelerini kullandı.





#Fransa
#İspanya
#Venezuela

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.