EDISYON:

Filistin'e destek gösterilerine karşı çıkmıştı: İngiltere İçişleri Bakanı Braverman görevden alındı

11:5813/11/2023, Pazartesi
G: 13/11/2023, Pazartesi
AA
İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman
İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman

Filistin'e destek gösterilerine karşı tutumuyla işgalci İsrail'e desteğini her fırsatta açıkça dile getiren İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevinden alındı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İçişleri Bakanı Braverman'i görevden aldı.


Başbakan Sunak'ın bugün kabine değişikliğine gitmesi de öngörülüyor.


İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen gösteriden rahatsız olan İngiliz Bakan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Antisemitizmle ırkçılığın her türlüsü ve terörizme bu kadar değer verilmesi son derece rahatsız edici. Bu böyle devam edemez" ifadelerini kullanmıştı.


'Filistin'e özgürlük sloganı terör suçu sayılabilir' demişti

Braverman ayrıca, Filistin bayrağı sallamanın ya da Filistin'e özgürlük sloganları atmanın, terör eylemlerini övmek amacıyla yapıldığında suç sayılabileceğini de savunmuştu.



Polisle yaşadığı gerginlik tartışmalara yol açtı

Suella Braverman'in İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından başlayan Filistin'e destek gösterilerine izin veren Londra polisini "taraf tutmakla" suçlaması üzerine başlayan gerginlik ülkenin gündeminde yer almıştı.


Braverman, Londra'da 14 Ekim'den bu yana her hafta düzenlenen Filistin ile dayanışma yürüyüşlerini "nefret yürüyüşü" olarak nitelendirmiş, polisi de Filistin eylemleri söz konusu olduğunda "çifte standart uygulamakla" itham etmişti.




#İngiltere
#Filistin
#Suella Braverman

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.