EDISYON:

Filistin Dışişleri Bakanlığı: Baskınlarla ateşkes hafife alınıyor

14:5523/05/2021, Pazar
G: 23/05/2021, Pazar
AA
Onlarca Yahudi yerleşimci, İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
Onlarca Yahudi yerleşimci, İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin korumasında fanatik Yahudilerin yeniden Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini, varılan ateşkesi güçlendirme çabalarının hafife alınması olarak değerlendirdi. Açıklamada, İsrail, saldırılarını durdurma yönünde gelen uluslararası çağrıları göz ardı ediyor" denildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail polisinin, Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeyi sürdürmesi" şiddetle kınandı.


"İşgal devleti kontrolünü güçlendirmeye çalışıyor"

Açıklamada,
"İşgal devleti, Harem-i Şerif üzerindeki kontrolünü, Yahudileştirme çabalarıyla, zamansal ve mekânsal olarak bölme planlarıyla güçlendirmeye çalışıyor"
ifadeleri kullanıldı.

"İsrail uluslararası çağrıları göz ardı ediyor"

Hamas ve Filistin direnişi ile İsrail arasında Gazze Şeridi’nde varılan ateşkese işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
Yahudilerin Mescid-i Aksa baskını ateşkesi güçlendirme çabalarını hafife almaktır. İsrail, Kudüs'e ve mübarek Mescid-i Aksa ile beraber Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurma yönünde gelen uluslararası çağrıları göz ardı ediyor.
#Filistin
#Gazze Şeridi
#Hamas
#İsrail
#Mescid-i Aksa
#Ateşkes
#Filistin Dışişleri Bakanlığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.