|

FETÖ'nün okulundan mezun öğrenciler diplomalarını yırttı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimine ülke ve dünya genelinde tepkiler gelmeye devam ediyor. Darbe girişimine karşı onurlu bir duruş da Makedonya'da 'Türk Okulları' bünyesi altında açılan Yahya Kemal Koleji öğrencilerinden geldi. Terör örgütünün okulundan mezun olan öğrenciler diplomalarını yırttı.

Yeni Şafak
12:40 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ'nün okulundan mezun olan Makedonyalı öğrenciler darbe girişimine tepkilerini göstermek için diplomalarını yırttı.
FETÖ'nün okulundan mezun olan Makedonyalı öğrenciler darbe girişimine tepkilerini göstermek için diplomalarını yırttı.

Demokrasi tarihinin yazıldığı 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında 240 şehit verildi. Terör örgütüne üyelik ve darbe girişimi kapsamında soruşturmalar devam ederken FETÖ ile bağlantısı bulunan özel ve kamu kuruluşlarındaki tasfiyeler hız kazandı.



Yurtiçi ve yurtdışında demokrasiye vurulan darbeye tepkiler ise çığ gibi büyüyor. Darbe girişimine verilen tepkilere bir yenisi de Makedonya'dan geldi. Makedonya'da FETÖ'nün okulundan mezun öğrenciler eylem yaptı. Terör örgütü tarafından 'Türk Okulları' adıyla kurulan Yahya Kemal Koleji mezunları, darbe girişimine tepkilerini göstermek amacıyla diplomalarını yırttı. Diplomalarını yırtan öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında yaşanan olaylar karşısında endişelerini dile getirdi.



Türk okulundan mezun öğrenci grubunun sözcüsü Mohamed Tahiri, "Yahya Kemal Koleji mezunları olarak, darbe girişimine karşı öfkemizi ifade etmek için buradayız. Onlara güvenerek çocuklarını emanet eden Makedonya Cumhuriyeti vatandaşlarını uyarıyoruz. Geçmişte yaptığımız hataları bugün gözyaşlarımız ifade edecek" diyerek tepkisini gösterdi.






#Darbe Girişimi
#15 Temmuz
#Diploma
#Yahya Kemal Koleji
#Türk okulu
#Makedonya
#öğrenci
8 yıl önce