FETÖ okulları ihanet yuvası

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0017/08/2016, Çarşamba
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Belçika’daki Türkler, çocuklarını FETÖ okullarından almaya başladı. Baba Ramazan Kurt, “15 Temmuz’dan sonra bir çocuğu vatan hainlerinin okuluna göndermek, vatan haini yapmaktır” şeklinde konuştu

Belçika'daki Türk aileleri, FETÖ darbe girişimi sonrası çocuklarını bu örgütle bağlantılı okullardan almaya başladı. Maasmechelen kentinde yaşayan Kurt ailesi, FETÖ'nün darbe girişimini endişeyle izledi. 38 yaşındaki baba Ramazan Kurt, Türkiye'ye gidip darbeye karşı koyabilmek için Brüksel Havalimanı'na doğru yola çıkarken, kızı Dilek ise televizyon başından ayrılmadı.



VATANIM BENİM HER ŞEYİM


Örgütle bağlantılı Lucerna Kolejine gitmeme kararı alan 17 yaşındaki Dilek, “O gece çok kötü oldum. Vatanıma bir şey olmuşsa bana da bir şey olmuş yemektir. Vatanım güçlüyse ben de güçlüyüm. Benim okulum FETÖ'yü destekliyorsa benim orada durmam büyük bir hata olurdu. Bu yüzden de oradan ayrıldım. Vatanım benim herşeyimdir” diye konuştu. FETÖ ile bağlantı okul haricinde, civardaki diğer eğitim kurumlarının başörtülü öğrencileri kabul etmediğine dikkati çeken Dilek Kurt, okula devam etmesinin ise ciddi sakıncaları olabileceğini, çünkü örgüt üyelerinin sohbetler yoluyla öğrencileri etkilemeye çalıştığını anlattı.



BAŞINI AÇSIN ORAYA GİTMESİN


Baba Ramazan Kurt ise, “15 Temmuz'dan sonra bir çocuğu vatan hainlerinin okuluna göndermek demek, bu çocuğu vatan haini yapmak demektir. Benim çocuğum vatan hain olana kadar gerekirse başörtüsünü açsın, Belçika'nın bir okuluna gitsin. En azından vatan haini olmaz” dedi. Kurt, çocukların başörtüsüyle gidebileceği bir okula ihtiyaç olduğunu kaydederek, bu konuda yardım beklediklerini vurguladı. Anne Ebru Kurt ise, 17 Aralık'tan önce okulla ilgili bir sakınca görmediklerini ifade ederek, “Kendi kolumuzdan bilezikleri verip yaptırdığımız bir okuldu. 17 Aralık'tan sonra başörtülü olduğu için mecburen okula devam etmek zorunda kaldık. Çünkü Belçika devlet okullarında başörtüyle okula gitmek yasak. Ancak 15 Temmuz'dan sonra çocuğumuzun artık orada okumasına tahammül edemedik. Vatan hainliği düşünen insanların okuluna gitmektense başını açmasının daha iyi olacağına karar verdik” dedi.



ÇOK ACİL OKULA İHTİYACIMIZ VAR


Çok acil bir şekilde başka bir okula ihtiyaç olduğunu söyleyen Ebru Kurt, “Benim bir kız çocuğum daha var. Başını açıp okula gidecek. Ağlayarak okula gideceğini söylüyor. Başını açarak okula göndermek zorunda kalacağız. Devletimiz artık burada bizi de görsün” dedi. Belçika'da FETÖ ile bağlantılı 12 okul bulunuyor.


#FETÖ
#Ramazan Kurt
#Darbe girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.