Üst düzey FETÖ mensupları Kahire’yi bölgenin merkez karargahı olarak kullanma kararı aldı. Mısırlı yetkililerle yakın ilişkileri bulunan FETÖ mensupları Kahire’ye gelmeye başladı. Cunta Başbakanı Şerif İsmail de Gülen’in sığınma talebinde bulunması durumunda bunu değerlendireceklerini açıkladı.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Mısır'da toplanmaya başladığı ve başkent Kahire'yi bölge karargahı olarak kullanacakları bildirildi. FETÖ'nün Arap ülkelerinde faaliyet gösteren üst düzey mensuplarının Mısır'da gizli bir toplantı yaptığı ve bu toplantıda Kahire'yi bölgenin merkez karargahı olarak kullanma kararı aldıkları gelen bilgiler arasında.
Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Mısır'da daha önce görev yapmış, ülkeyi iyi bilen ve Mısırlı yetkililerle yakın ilişkileri bulunan FETÖ mensupları Kahire'ye gelmeye başladı. Türkiye'deki darbe girişimini destekleyen yayınlar yapan Mısır televizyonlarına konuk olarak katılıp Türkiye aleyhinde yorumlarda bulunan FETÖ mensuplarına yenilerinin eklenmesi ve yönetime yakın çevrelerin, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in “Mısır'a iltica edebileceği” yönündeki önerileri, görgü tanıklarının ifadeleriyle örtüşüyor.
Cunta cumhurbaşkanlarından Adli Mansur'un basın danışmanı, Mısırlı gazeteci Ahmed el Muselmani'den sonra cunta Başbakanı Şerif İsmail, Gülen'in sığınma talebinde bulunması durumunda bunu değerlendireceklerini açıkladı. İsmail, şu an için Gülen'in kendilerine böyle bir talepte bulunmadığını da söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde “Mısır medyasında 'Gülen buyursun gelsin' şeklinde çağrılar var. Ne diyorsunuz?” şeklindeki soruya “Vallahi yakışır” yanıtını vermişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Gülen'in Türkiye'nin iade anlaşması imzalamadığı başka bir ülkeye gidebileceğini söylemiş, örnek olarak da Mısır, Meksika, Kanada, Avustralya ve Güney Afrika'yı göstermişti. İslam İşbirliği Teşkilatı, çarşamba günü Fetullahçı Terör Örgütü'nün terör listesine dahil edilmesi yönündeki tasarıyı gündeme almayı kararlaştırdı. Tasarısının gündeme alınması konusunda çekimser kalan Mısır temsilcisi “Kahire'ye danışmak istiyoruz” demişti.
FETÖ'nün Mısır'daki faaliyetleri 1990'lı yılların ortalarından itibaren artmaya başladı. Kahire'de Türkiye'den ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin kaldığı 4 öğrenci yurdu faaliyet gösteriyor. FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen ve Arapça yayın yapan Hıra Dergisi Kahire'de hazırlanıp, basılıyor ve Mısır'daki dağıtım şirketleri aracılığı ile diğer Arap ülkelerine dağıtılıyor. Başkent Kahire'de FETÖ'nün bir dil kursu ve Nil adında bir kitap evi bulunuyor. Ayrıca Kahire, İskenderiye ve Suveyş'te eğitim dili İngilizce olan ve ABD diploması veren 3 özel okulun yanı sıra Zemalik bölgesinde bir kültür merkezinin de faaliyet gösterdiği biliniyor.