FETÖ elebaşı Gülen'in 'Risale-i Nur'a alternatif' planı

Yeni Şafak
22:5312/08/2016, Cuma
G: 12/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

FETÖ elebaşı Gülen'in 1970'li yıllarda Risale-i Nur'a yönelik giriştiği hain plan ilk kez ortaya çıktı. Gülen'in bir zamanlar en yakınındaki isim Nurettin Veren, Risale-i Nur'a alternatif olarak FETÖ elebaşının hazırlattığı yayını açıkladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'le bir zamanlar yol arkadaşlığı yapmış olan kritik isim Nurettin Veren, TVNET'te katıldığı özel yayında örgütle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Gülen'in diğer cemaatlerin gidişatlarının tehlike arz ettiğini ve kademe kademe grupları yeni bir metotla kendi sistemine taşıdığını açıklayan Veren, "Risale-i Nur'ları alıp, esinlenmelerle kendi kafasına göre kitap yazıyordu. Sızıntı'nın başlaması da Risale-i Nur'dan uzaklaştırmak içindi. 1972 yılında kuruldu. Risale-i Nur'a alternatif okunacak bir eser olarak hazırlattı. Eserin çoğunluğu Gülen'in fotoğrafı ve yazılarından oluşuyordu. Arada ise Risale-i Nur'dan ifadeler vardı" dedi.








#Fetullah Gülen
#Sızıntı
#Risale-i Nur

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.