EDISYON:

Farklı bir bomba kullanılıyor

04:0022/10/2023, Pazar
G: 22/10/2023, Pazar
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Endonezya Hastanesi Başhekimi, İsrail’in alışılmadık silah kullandığı için ilk kez farklı türde yaralanmalara ve dördüncü derece yanıklara tanık olduğu bilgisini verdi. Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis ise “Yeni doğan bebekler için gerekli ilaçlar bitti. Elektrik 8 saat sonra bitmiş olacak ve bu bebekler ölecek” dedi.

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne 17 Ekim’de düzenlediği saldırıda 471 kişiyi acımasızca katleden İsrail güçleri kana doymuyor. Filistinlilere yönelik soykırım suçu işleyen terör devleti İsrail, Gazze’deki Kudüs Hastanesi ve 5 okulun bombalamaya hazırlık olarak derhal boşaltılmasını istedi. Dünya Sağlık Örgütü, İsrail’in bombalama tehditlerine karşı tepki göstererek taleplerini gerçekleştirmenin imkansız olduğunu belirtti. Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak da İsrail’in kısa zaman içinde 40 binden fazla kişiye sığınak olan Şifa hastanesini bombalayacağını iddia etti.

400 HASTA 12 BİN SIĞINMACI VAR

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada İsrail işgal güçlerinden Gazze’nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi’nin bombalanacağı yönünde tehdit alındığı belirtildi. Açıklamada işgalci İsrail ordusunun 400’den fazla hasta ile buraya sığınan 12 bin kişinin bulunduğu Kudüs Hastanesi’nin acilen boşaltılmasını istediği kaydedildi. Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi katliamına işaret edilen açıklamada yeni bir katliamın önüne geçmek için dünyaya acil müdahale çağrısı yapıldı.

OKULLAR DA TEHLİKEDE

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ise İsrail’in 5 okul için, “Mümkün olduğu kadar hızlı boşaltın” uyarısı yaptığını açıkladı. Okulların tamamının Gazze’de olduğu aktarılan açıklamada, “Bu kararı protesto etmek ve reddetmek için elimizden geleni yaptık. Ancak bu, tesislerin artık güvenli olmadığı anlamına geliyor” ifadeleri kullanıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “DSÖ’nün defalarca vurguladığı gibi aşırı kalabalık olan bu hastanelerin hastaları güvenli bir şekilde tahliye etmesi mümkün değil. Hastanelerin hayat kurtarma işlevlerini yerine getirmelerine izin verilmeli. Hastanelerin korunması gerekiyor” dedi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, İsrail’in Kudüs Hastanesi’nin acilen boşaltılmasını istemesinin ardından yaptığı yazılı açıklamayla uluslararası topluma seslendi. Kudüs Hastanesi’nin halihazırda 400 hastaya ve İsrail’in saldırılarından kaçarak buraya sığınan yaklaşık 12 bin sivile ev sahipliği yaptığını kaydeden Keyle, “Uluslararası toplum, yaklaşık 500 Filistinlinin öldürüldüğü El-Ehli Baptist Hastanesi’ndeki trajedinin benzerinin yaşanmaması için süratle harekete geçmelidir” şeklinde konuştu.

20 HASTANEYE TEHDİT

Buna ek olarak işgalci İsrail ordusunun, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan 20 hastaneyi boşaltılması için uyardığı, bunlardan 6’sının boşaltıldığı duyuruldu. İsrail devlet televizyonu KAN’ın İsrailli güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki 20 hastaneyi boşaltılması için uyardığı, bunlardan 6’sının boşaltıldığı vurgulandı.

ŞİFA HASTANESİNİ VURACAK

Eski İsrail Başbakan’ı Ehud Barak ise İngiliz BBC kanalına verdiği demeçte, İsrail’in yakın zaman içinde 40 binden fazla kişinin sığındığı Şifa Hastanesi’ne saldırı düzenleyeceğini iddia etti. Hastanenin Filistin karargahı olduğunu iddia eden Barak, “Direnişin merkezi komuta merkezi Şifa hastanesinin altındaki sığınak. Bölgede yaşayan herkes bunu biliyor” dedi. Program moderatörü iddianın asılsız olduğunu ve orada binlerce sivil olduğunu belirtince de “Sert ve kurnaz bir rakiple karşı karşıyayız ama onu yok etmeye kararlıyız ve bunu da yapacağız” ifadelerini kullandı.

Telefon ışığında ameliyat

İşgalci İsrail ordusu Gazze’de katliamlarına devam ederken, elektriklerin kesilmesinden sonra sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Elektriklerin kesilmesi sonrası jeneratörlerin de yakıtı bitince sağlık çalışanları binlerce yaralıyı mecburen cep telefonu ışığında tedavi etmeye başladı. Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavi süreci tamamen aksadı.

Elektrik kesilen hastanelerdeki kuvözlerde bebekler ölecek!

Filistin Şifa Hastanesi doktoru Fadia Malhis, yenidoğan bebekler için gerekli ilaçların bittiğini belirterek, “Elektrik 8 saat sonra bitmiş olacak ve bu bebekler ölecek. Ne temiz su var ne ısınma var ne mama. Yardım acil bir şekilde gelmezse bebekler ölecek” dedi. Malhis, savaş sebebiyle erken doğumların arttığını kaydetti. Yenidoğan bebekler için gerekli ilaçların bittiğini vurgulayan Malhis, ilaçlar temin edilmezse bebeklerin cenazelerinin çıkacağını vurguladı.

İsrail farklı silahlar kullanıyor

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nin baş hekimi, tesise getirilen yaralılarda birçok komplikasyon gördüklerini ve ölüm oranının yüzde 100’e ulaştığını söyledi. İsrail güçlerinin alışılmadık silah olarak tanımladığı silahları kullandığını belirten doktor, ilk kez bu tür yaralanmalara ve vücutta dördüncü derece yanıklara tanık olduklarını söyledi.




#Filistin
#Gazze
#İsrail

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.