Dunford: Türkiye bizi suçlamadı

Yeni Şafak
17:272/08/2016, Salı
G: 2/08/2016, Salı
Diğer
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüştü.
Başbakan Binali Yıldırım, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüştü.

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Türkiye'yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ziyareti ile ilgili ABD basınına açıklamada bulundu. Türkiye'nin darbe girişimi ile ilgili ABD'yi suçlamadığını söyleyen Dunford, "Yetkililer Fetullah Gülen'in iade edilmesinin ne kadar önemli olduğunu da kaydettiler" dedi.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Türkiye'yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford Türkiye'deki temaslarının olumlu geçtiğini ve Türk yetkililerin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ABD'yi suçlamadıklarını söyledi.



BBC Türkçe'de yer alan habere göre Türkiye ziyaretini bir grup ABD'li medya kuruluşuna değerlendiren Dunford, "Üç toplantıda da ton çok olumluydu, kesinlikle suçlayıcı değildi" dedi. Dunford "Aksine Türk yetkililer, ortaklığın önemini ifade ettiler fakat Fetullah Gülen'in iade edilmesinin ne kadar önemli olduğunu da kaydettiler" diye ekledi.



Dunford'un Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmesinde her iki yetkilinin de özellikle DAEŞ ile mücadelede iki ülkenin yakın ilişkisinin devam etmesini istediklerini aktardığı belirtildi.



Dunford Türk yetkililerin görüşlerini ABD yönetimine ileteceğini, aslında Obama yönetiminin Türk hükümetinin endişelerini iyi bildiğini söylediği ifade ediliyor.












#ABD
#Türkiye
#FETÖ
#Darbe girişimi
#Dunford

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.