|

Derhal terk edin

Türkiye'de hezimete uğrayan ihanet çetesine yurt dışından da sert tepkiler geldi. Mogadişu ve Gazze'de halk bayrak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleriyle sokaklara döküldü. Somali hükümeti de FETÖ üyelerine ülkeyi terk etmeleri için bir hafta süre tanıdı. ABD'de ise terörist Gülen'in yaşadığı Pensilvanya ve Washington protestoların adresi oldu. ​

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:55 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Dün Gazze'de binlerce Filistinli Türk demokrasisine destek için sokaklardaydı. Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleri taşıyan Gazzeliler “Gazze'den Türkiye'ye selam" sloganları attı.
Dün Gazze'de binlerce Filistinli Türk demokrasisine destek için sokaklardaydı. Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleri taşıyan Gazzeliler “Gazze'den Türkiye'ye selam" sloganları attı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da siyasiler ve din adamlarının katılımıyla düzenlenen gösteride Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi. Türkiye'ye destek için meydanları dolduran yüzlerce eylemci, "Meşruiyete evet, darbeye hayır" sloganları atarak Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.



SOMALİ HALKI YANINIZDA


Somali Alimler Heyeti adına Şeyh Nur Barud Cerhan, gösteride yaptığı konuşmada, "Somali halkı, demokratik Türkiye hükümetini destekliyor ve bu hükümete karşı tüm darbe girişimlerini reddediyor." dedi. Darbeler döneminin kapandığını vurgulayan Cerhan, demokratik yollarla yönetime gelmiş Türk hükümetinin yanında durma çağrısı yaptı. Mogadişu Belediye Başkanı Yusuf Hüseyin Cemali de "Türk halkıyla dayanışmak ve başarısız darbe girişimini kınamak için bugün burada toplandık. Somali, her zaman Türk hükümeti ve halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.



HÜKÜMETTEN JET KARAR


Türkiye'nin "örnek bir demokrasiye" sahip olduğunu belirten Cemali, darbe girişimiyle Türkiye'ye yöneltilen bu tehditleri kabul etmeyeceklerini söyledi. Gösteriler sırasında ayrıca, çok sayıda vatandaş da Türkiye'de darbe girişimine karşı gösterilen dirençten duyulan sevinci ifade etmek için araçlarla başkent sokaklarında tur attı. Somali hükümeti de FETÖ'cülere ağır ber darbe indirdi. Gülen'e bağlı Nile Academy'nin faaliyetlerini askıya alan hükümet, çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için bir hafta süre tanıdı.





Terörist Gülen'in inine yürüdüler


ABD'de yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da kaldığı çiftliğin önünde eylem yaptı. Başta başkent Washington DC ve New York olmak üzere çeşitli eyaletlerden Pensilvanya'ya giden Türk vatandaşına Amerikalı Müslüman gruplar da destek verdi. Darbe girişiminin hemen ardından Washington DC'de Beyaz Saray önünde ve New York'ta Times Meydanı'nda yüzlerce kişi darbe karşıtı protestolar düzenlemişti. ABD'de yaşayan Türklerin yanı sıra farklı milletlere mensup çok sayıda kişi de darbe girişimine karşı Türk milletine ve hükümetine destek için eylemlere katılmıştı.



#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Darbe girişimi
8 yıl önce