Darbeyi duymamış!

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:002/08/2016, Salı
G: 1/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Papa Franciscus, Türkiye’deki kanlı darme girişimini soran gazetecilere, “Şimdiye kadar bununla ilgili konuşmadım çünkü aldığım bilgilere göre orada halen ne olduğundan emin değilim” diye kaçamak bir cevap verdi

Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili “Aldığım bilgilere göre orada halen ne olduğundan emin değilim” ifadesini kullandı. Papa, gazetecilerin bir sorusu üzerine FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişimine de değindi.



YİNE 1915'İ SAVUNDU


Darbe girişimine dair neden hiç yorum yapmadığı sorusu yöneltilen Papa, 1915 olaylarını geçen yıl bir ayinde “soykırım” olarak zikretmesini ve Türkiye'nin buna gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, “Bir şey söylemek zorunda olduğumda, bu Türkiye'nin hoşuna gitmiyordu ama bunu söyledim ve söylediğim şeyden emindim. Sonuçlarını hepiniz biliyorsunuz. Ondan emindim” dedi.



NET DEĞİL


Türkiye'deki gelişmelere dair gelen bilgileri dinlediğini ifade eden Papa, “Devlet Sekterliği ile birlikte durum üzerine çalışmaktayım ve olanlar halen net değil.” dedi.


#Papa Franciscus
#Darbe girişimi
#Katolik
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.