Dünya çelikten yürekler gördü

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:005/08/2016, Cuma
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Pakistan Parlamentosu'nun her iki kanadında, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türk hükümeti ve halkına destek içeren kararlar oy birliğiyle geçirildi. Senatonun karar metninde “Senato, ülkesini anarşiden ve iç savaştan kurtararak benzersiz bir cesaret gösteren cesur Türk halkını över, tebrik eder ve kutlar” denildi.

Pakistan Parlamentosu'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye ile güçlü dayanışma ve kardeşlik ifadeleri bulunan kararlar oy birliğiyle onaylandı. Pakistan Senatosu'nun karar metninde şu ifadelere yer verildi: Pakistan Senatosu, askeri darbeyi yenerek ve ülkesini anarşiden ve iç savaştan kurtararak benzersiz bir cesaret gösteren cesur Türk halkını över ve kutlar. Türklerin sokaklara çıktığını görmek çok heyecan vericiydi. Dünya, liderleri Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir çağrısıyla çelik tankları durduran insan bedenlerine tanık oldu.



KAYITLARA GEÇSİN


Pakistan Ulusal Meclisinin karar metninde ise şunlar kaydedildi: Bu Meclis, 15 Temmuz 2016'da darbe girişimini püskürten Türkiye'nin kardeş halkına olan hayranlıklarını kayıtlara geçirmek istemektedir. Bu Meclis, siyasi farklılıklarını bir kenara bırakan, olağanüstü bir cesaret gösteren ve demokratik normları ve kanunları korumak için kararlılık gösteren cesur Türkiye insanlarını tebrik eder ve şükranlarını sunar. Bu Meclis, kriz sırasında sevdiklerini kaybeden acılı ailelere en içten başsağlığı dileklerini gönderir.



#Pakistan Parlamentosu
#15 Temmuz’

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.