Çavuşoğlu: Sorunları birlikte çözme konusunda mutabık kaldık

Yeni Şafak
08:023/08/2018, Cuma
G: 3/08/2018, Cuma
AA
Çavuşoğlu ve Pompeo arasındaki kritik görüşme gerçekleşti
Çavuşoğlu ve Pompeo arasındaki kritik görüşme gerçekleşti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme TSİ 07.30'da Singapur'da başladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme yaklaşık 45 dakika sonra sona erdi. Görüşme sonrasında ABD’li yetkililer, iki bakanın sorunların çözümünde ortak çalışma için mutabık kaldığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Sorunları nasıl çözeceğimizi değerlendirdik. Sorunlar olabilir, Türkiye olarak sorunları diplomasi ile çözmeyi arzu ettik. Yapıcı bir görüşme oldu. Sorunları birlikte çözebilme konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında saat 07.30'da Singapur'da başlayan ikili görüşme sona erdi. Görüşme sonrasında ABD’li yetkililer, iki bakanın sorunların çözümünde ortak çalışma için mutabık kaldığını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Sorunları nasıl çözeceğimizi değerlendirdik. Sorunlar olabilir, Türkiye olarak sorunları diplomasi ile çözmeyi arzu ettik. Yapıcı bir görüşme oldu. Sorunları birlikte çözebilme konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME YAKLAŞIK 44 DAKİKA SÜRDÜ

Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başladı. Kritik görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında ABD’li yetkililer, iki bakanın sorunların çözümünde ortak çalışma için mutabık kaldığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türk bakanlara uygulanan yaptırımların 'ciddi olduklarının göstergesi olduğunu' açıkladı.

Son olarak Singapur'da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos'ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz'da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

#ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo
#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.