logo
EDISYON:

BM'den Lübnan uyarısı: Şiddet sarmalının sonu hiç kimse için iyi olmayacak

18:081/10/2024, Salı
DHA
Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörü Hennis-Plasschaert
Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörü Hennis-Plasschaert

Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörü Hennis-Plasschaert, “Bu şiddet sarmalının sonu hiç kimse için iyi olmayacak” dedi.

Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Koordinatörü (UNSCOL) Jeanine Hennis-Plasschaert, yaptığı açıklamada, savaşı diplomatik çabalarla durdurmak için bir umut ışığı olduğunu belirterek,
"Bu şiddet sarmalının sonu hiç kimse için iyi olmayacak" i
fadelerini kullandı.

BM Yetkilisi Hennis-Plasschaert, savaşı durdurma çağrılarının dikkate alınmadığında acı bir gerçeğin ortaya çıktığını söyleyerek
, "Fırlatılan her füze ve atılan her bomba, tarafları BMGK'nin 1701 sayılı kararının uygulanması hedefinden daha da uzaklaştırıyor. Mavi Hattın her iki tarafındaki sivillerin güvenli şekilde geri dönüşü için gerekli koşulların sağlanmasını da engelliyor"
dedi.

Savaşı diplomatik çabalarla durdurmak için bir umut ışığı olduğunu belirten Hennis-Plasschaert, Lübnan için belirsizliğin hüküm sürdüğü bu kritik anda, ülkenin halkını birleştiren ortak çıkara odaklanması gerektiğini ifade etti.




#BM
#Lübnan
#İsrail

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.