Bizi en iyi Yunanlı dostlarımız anlar

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0029/08/2016, Pazartesi
G: 29/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Yunanistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Kocias'la buluştu.

İki bakan, adanın turistik merkezlerinden Elounda'daki bir otelde bir araya geldikten sonra basına açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ darbe girişiminin ardından Yunanistan'ın gösterdiği desteğe ilişkin, “Özellikle Avrupa'da, Türkiye'nin yaşadığı bu tehlikeyi Yunanistan ve Yunan halkından daha iyi kimse anlayamaz.” dedi.



NET TUTUMUNUZ TÜRK HALKINI ÇOK MUTLU ETTİ


Yüksek düzeyli stratejik işbirliği dahil iki ülke arasında birçok resmi mekanizma bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bütün gayretimiz Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek.” diye konuştu. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Çok değerli dostum Nikos'ya, Başbakan Çipras'a ve Yunan halkına Türkiye'de yaşadığımız hain darbe girişiminden sonra bize, Türk hükümetine, demokrasimize ve Türk halkına verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Yunanistan'ın gösterdiği bu dayanışma ve net tutum Türk halkını çok mutlu etmiştir.”



GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER GÜNDEMDE


Kocias da bölgede gelişen olayları ve ikili ilişkileri görüşme fırsatı yakaladıklarını belirterek “Bu çerçevede ekonomi alanında, ulaştırma ve güven artırıcı önlemler hususunda ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi karar verdik.” dedi. Bakan Kocias, görüşmenin iki ülkenin yanı sıra bölge için de önemli olduğunu ifade etti. Darbe girişimine de değinen Kocias, “Yunan halkının bu konuda Türkiye'ye desteğini kendisine ifade ettim.” diye konuştu.


#Mevlüt Çavuşoğlu
#Nikos Kocias

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.