Beyaz Saray Trump ile Erdoğan'ın Türkiye'de görüşeceğini açıkladı

Yeni Şafak
07:4825/12/2018, Salı
G: 25/12/2018, Salı
AA
ABD Başkanı Donald Trump - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
ABD Başkanı Donald Trump - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kabine toplatının ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump'ı Türkiye'ye davet ettiğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye açık olduğu fakat henüz planlanmış bir tarih bulunmadığı belirtildi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye açık olduğunu fakat henüz planlanmış bir tarih bulunmadığını kaydetti.

"2019 YILINDA MUTLAKA TÜRKİYE'YE BİR ZİYARET YAPACAĞIM"

ABD medyasına konuşan Beyaz Saray yetkilileri, Trump ve Erdoğan arasında gerçekleşmesi muhtemel bir buluşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada,
"Başkan (Trump) gelecekte olması muhtemel bir buluşmaya açık."
ifadeleri kullanılırken, görüşmeye dair herhangi bir tarih veya planın olmadığı belirtildi.
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisini Türkiye'ye davet ettiğini belirtmiş,
    Trump'ın da bu davete sıcak bakarak 2019 yılı içerisinde mutlaka Türkiye'ye bir ziyaret yapacağını ifade ettiğini açıklamıştı.

RESMİ OLARAK EN SON MAYIS 2017'DE GÖRÜŞTÜLER

İki lider, resmi olarak en son Mayıs 2017 yılında Beyaz Saray'da bir araya gelmiş fakat bu ay Arjantin'de gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nde 50 dakikalık bir görüşme yapmıştı.

#ABD
#ABD Başkanı Donald Trump
#Beyaz Saray
#İbrahim Kalın
#Cumhurbaşkanı Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.