|

Ben Türkiye’yim

Dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen gösterilerde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türkiye’de püskürtülen darbe girişimi lanetlendi. Gösterilerde Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük destek verildi. Bakü’den Washington’a, Saraybosna'dan Paris'e dünyanın farklı başkentlerinde Türkler ve Müslümanlar, ellerinde Türk bayrakları ile “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları atarak tek yürek oldu ve milli iradeye sahip çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 21:13 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakü’den Washington’a Saraybosna'dan Paris'e kadar tüm dünyada, FETÖ’ye lanet Türkiye’ye destek için gösteri düzenlendi.
Bakü’den Washington’a Saraybosna'dan Paris'e kadar tüm dünyada, FETÖ’ye lanet Türkiye’ye destek için gösteri düzenlendi.

Dünyanın birçok başkentinde sokağa çıkan Türkler ve Müslümanlar düzenledikleri gösterilerde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine sessiz kalmadı. Ellerine Türk Bayraklarını alan binlerce kişi Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri destekle tek yürek oldu. ABD'nin başkenti Washington DC'de, FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini protesto ederek seçilmiş iktidara destek vermek için yüzlerce kişi Beyaz Saray önünde bir araya geldi. Başkent civarında ikamet eden Türklerin yanı sıra ABD'li Müslümanların da katıldığı protestoya Suriyeli, Filistinli, Mısırlı ve diğer bazı ülke vatandaşlarından destek geldi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan protestoda sık sık, “Türkiye cuntaya boğun eğmeyecek”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” ve “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atıldı. FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi New York'da da protesto edildi.



“Dik dur eğilme, bu millet seninle”


Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğu binası önünde toplanan yüzlerce Türk'e, kentte yaşayan Iraklı, Suriyeli, Mısırlı ve Lübnanlı Müslümanlar da destek verdi. Sık sık “Türkiye”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganları atılan gösteriye, zaman zaman yoldan geçenler de kornaları ile destek verdi. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, FETÖ'nün darbe girişimine karşı gösteri düzenledi. Gruptakiler, Türk hükümetine “Dik dur eğilme, bu millet seninle” ve “Türkiye burada, hain nerede” sloganlarıyla seçimle yönetime gelen Türk hükümetini destekledi. Almanya'nın Köln kenti ve çevresinde yaşayan Türkler, Ankara ve İstanbul'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla sokaklara döküldü.



“Darbeye hayır”


İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan Türkler de FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine karşı gösteri düzenledi. Fransa'da yaşayan çok sayıda Türk, Tunus ve Mısır kökenli vatandaş Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinin önünde toplandı. Çok sayıda Türk, Tunus ve Mısır kökenli vatandaş, darbe girişimini “Türkiye'de darbeye hayır”, “Ben Türkiye'yim” ve “Türkiye'ye özgürlük” yazılı pankartlar eşliğinde protesto etti. İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan grup, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi. Avusturya'da da Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimini protesto etti. Macaristan'ın başkenti Budapeşte ve çevresinde yaşayan Türkler, ellerinde Türk bayrakları ile İstiklal Marşı'nı okuyup, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları atarak FETÖ'nün askeri darbe girişimini protesto etti.


#FETÖ
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Darbe girişimi
8 yıl önce