FETÖ'nün püskürtülen darbe girişimine sosyal medyada tepki gösteren Belçikalı Türk vatandaşının evi 6 polis arabasıyla basıldı.
Belçika'da yaşayan Türk vatandaşları, FETÖ'ye tepki göstermeyi sürdürüyor. Darbe girişimi gecesi ve sonrasında gösteriler düzenleyen Türk vatandaşları, sosyal medyada da tepkilerini dile getiriyor.
Darbe girişimine tepki gösterenlerden 28 yaşındaki Kenan Aydoğan'ın evi, "nefret yayma ve şiddet" suçlamasıyla basıldı.
Bir arkadaşının, darbe girişiminin ardından FETÖ ile ilgili paylaşımlarda bulunduğunu, kendisinin de bu paylaşımlara yorum yazdığını kaydeden Aydoğan, "Kesinlikle bir yere saldırma yoktu. Zaten darbe girişimi gecesi işten 03.00 civarında çıktım. Saldırma falan yok." dedi.
Ancak paylaşımlardan bir gün sonra eve polislerin geldiğini kaydeden Aydoğan, "Ben bu Belçika'nın polislerini anlamıyorum. Bir olay olmuştu, polis çağırdık. 1 saat 47 dakika polisi bekledik ancak böyle bir olayda 6 polis arabası geliyor." diye konuştu.
Belçika'da ifade verme daveti gönderilmesi uygulaması olduğuna dikkat çeken Aydoğan, bunun yerine evinin polislerle basılmasına anlam veremediğini kaydetti. Aydoğan, "6 polis arabası ne demek! Biz bir yere saldırmadık ki" değerlendirmesini yaptı.
Bu konuda ayrımcılığa tabi tutulduklarını kaydeden Aydoğan, "28 yıldır burada yaşıyorum, burada doğdum büyüdüm. Bir kere olsun bu PKK terör örgütü üyesinin evinin otomatik silahlarla basıldığını görmedim." dedi.
Belçika'da Hasan Sarıgöz isimli başka bir Türk vatandaşının evi de 3 gün içinde 2 kez basılmıştı. Ülkedeki Türkler, PKK ve DHKP-C konusunda adım atmada "çok yavaş ve isteksiz" davranmakla eleştirdikleri Belçikalı yetkililerin, Türk vatandaşına yönelik bu tavrına anlam veremiyor.
Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu Belçika'da FETÖ ile bağlantılı kurumlar çok aktif faaliyet yürütüyor. Çatı kuruluşların altında 60'a yakın dernek, okul bulunuyor. Belçika aynı zamanda terör örgütleri PKK, DHKP-C ve DAEŞ'in de geniş faaliyet alanı bulduğu bir ülke.
Sürekli terör saldırılarını öven ve cesaretlerinden 2 PKK kanalının yayın yaptığı Belçika'da çok sayıda terör örgütü ile bağlantılı sivil toplum kuruluşu görünümlü PKK bağlantılı dernek var. Aldıkları izinlerle etkinliklerde PKK'nın sembollerini asan dernekler hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan dava açılmıyor, bu derneklere baskınlar düzenlenmiyor.
Artan terör saldırılarına rağmen PKK'nın TV kanalları hakkında soruşturma başlatmayan Belçika yönetimi, Sabancı suikastı faillerinden DHKP-C'li terörist Fehriye Erdal'ı da uzun süre yargılamamıştı. Suikasttan 20 yıl sonra geçen mayıs ayında Belçika'da yargılanmasına karar verilse de terörist Erdal, firari olduğu için tutuklanamadı.