|

BBC ilanındaki ilginç benzerlik

İngilizlerin dünyaca ünlü medya kuruluşu BBC, internet sitesinde ilginç bir eleman ilanı yayınladı. "Yeni gelişen bir projede sosyal medya ve multimedyayı çok iyi kullanabilecek gazeteci" arayan BBC, sözleşmenin 1 yıllığına yapılacağını duyurdu. BBC, 17 Aralık sürecinden 1 ay önce de aynı ilanı vermişti. Bu kez son başvuru tarihi 5 Mayıs 2016 olarak ilan edildi.

Yeni Şafak ve
16:13 - 19/04/2016 mardi
Güncelleme: 13:38 - 19/04/2016 mardi
Yeni Şafak

Gezi olayları sırasında onlarca yalan ve spekülatif habere imza atan İngiliz yayın kuruluşu BBC, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında da bir FETÖ yayın organı gibi hizmet sunmuştu. FETÖ tarafından servis edilen yalan haberleri ve montaj ses kayıtlarını dünyaya servis eden BBC, yayınladığı yeni bir eleman ilanıyla dikkatleri üzerine çekti. BBC, yeni ortaya çıkan bir projede Londra ofisinde değerlendirmek üzere 1 yıllığına eleman aradığını duyurdu. Bu duyurusunun dikkat çekme sebebi ise içerik olarak tıpatıp aynı ilanın 17 Aralık'tan 1 ay önce de yayınlanmış olması. BBC'nin ilanı için verdiği son başvuru tarihi 5 Mayıs. 2013'te ise 3 Aralık son başvuru tarihi olarak verilmişti.



Gülen ile ilk röportajı BBC yaptı


Hem gezi sırasında hem de Paralel yapının 17-25 Aralık tarihinde hükümete yönelik darbe teşebbüsünde eleman takviyesi yapan BBC, sadece 1 yıl sürecek proje bahanesiyle yeniden eleman arayışına girdi. BBC'nin ilanı Mayıs ayında Türkiye'yi karıştıracaklarının sinyallerini her fırsatta veren paralel yapı mensuplarının sosyal medyadaki mesajlarını akıllara getirdi.



Sosyal medyayı iyi bilmeli


BBC'nin iş ilanında adeta sosyal medyaya yön verecek kişiler araması dikkat çekiyor. İlanda işe başvuracak kişiden soysal medyada ve diğer ortamlarda yayınlanan bilgileri araştırması, takip etmesi ve Türkçe'den İngilizce'ye çevirmesi isteniyor. Türkiye aleyhine yürüttüğü uluslararası algı operasyonlarıyla tanınan BBC'nin eleman kriterleri arasında 'Bir haber düştüğünde sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanabilecek kişiler aranıyor" ifadesi de yer alıyor.



Yıllık 150 bil tl maaş


Farklı dijital platformlarda yayın yapan BBC Türkçe için internet, sosyal medya ve görüntülü haber alanlarında çalışmak üzere multimedya beceri ve deneyimine sahip eleman arandığına dikkat çekilen ilanda, işe alınacak kişilerin sosyal medyayı haber toplamak için etkili bir şekilde kullanması isteniyor. BBC, başvuranlar arasından seçilecek adayların ortaya çıkan kadro açığı yeni bir proje ile sınırlı olduğundan, başarılı olan adaylarla en fazla bir yıllık sözleşme yapılacağını duyurdu. Başvurular için son gün 5 Mayıs 20165 olurken, imzalanan bir yıllık sözleşmede en fazla 36 bin193 pound yani yaklaşık 150 bin TL ödenecek.



#BBC
#gezi olayları
#FETÖ
il y a 8 ans