|

Başçarşı Meydanı'nda destek nöbeti

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki tarihi Başçarşı Meydanı’nda toplanan halk, darbecileri kınayarak Türkiye’de sürdürülen ‘İstiklal Nöbetleri’ne destek verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:54 - 31/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın “sokaklara inin” çağrısıyla meydanları boş bırakmayan vatandaşların Demokrasi ve Vatan nöbeti tüm yurtta olduğu gibi yurtdışında da coşkuyla meydanlarda devam ediyor. Türk Bosna Hersek İş Adamları Derneği (TÜBSİAD) ve Bosna Hersek'te faaliyet gösteren 33 Sivil Toplum Kuruluşu'nun desteğiyle Saraybosna'nın tarihi Başçarşı Meydanı'nda 'Demokrasi nöbeti' düzenlendi. Nöbete Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak da katıldı.



DARBE GİRİŞİMİ DARBE ALDI


Bosna Hersekli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği nöbet, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için düzenlenen saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu. Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, FETÖ'nün darbe girişiminin darbe aldığını belirterek, “Türkiye'deki vatandaşlarımız her gece demokrasi nöbeti tutuyor. Bizler de bu gece Başçarşı Meydanı'nda her gece toplanan vatandaşlarımıza destek gönderiyoruz” dedi.



BAĞLI OLANLAR UYANSIN


Nöbete katılanların sık sık tekbir getirip “dik dur eğilme, Bosna Hersek seninle” sloganları attığı nöbette konuşan TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak, “Bu örgüt bir terör örgütüdür. Balkanlar'da da bizi özellikle okulları ve ekonomik yapılarıyla çok rahatsız ettiler. FETÖ'ye bağlı olanlar lütfen uyansınlar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitleri anma programındaki konuşması da canlı olarak aktarıldığı programda vatandaşlar, sık sık tekbir getirip tezahürat yaptı. Nöbet sabah namazına kadar sürdü.


#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#Bosna
#Saraybosna
8 yıl önce