Avrupa nazilerine çatı örgüt

Haber Merkezi
04:0027/09/2018, Perşembe
G: 27/09/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Bannon, harekete üye olan gruplara fon ve araştırma yardımı sağlamayı vadediyor.
Bannon, harekete üye olan gruplara fon ve araştırma yardımı sağlamayı vadediyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon, “The Movement” adlı hareketiyle Avrupa’da aşırı sağcılardan oluşan bir “süper grup” kurmayı amaçlıyor.

Avrupa çapında aşırı sağcı liderlerle yoğun görüşmeler yürüten Bannon, harekete üye olan gruplara fon ve araştırma yardımı sağlamayı vadediyor. Destek toplamak için Avrupa’daki aşırı sağcı parti yetkilileriyle zaman zaman gizli olmakla beraber açık görüşmeler de yapan Bannon’un ziyaret listesi ise oldukça kabarık.

Aşırı sağ listede

Fransa’da aşırı sağcı lider Marine Le Pen’le parti kongresinde aynı sahneyi paylaşan Bannon’un yaptığı konuşmada “Bırakın size ırkçı, yabancı düşmanı desinler. Kulak asmayın, bu sıfatları şeref madalyanız olarak takın” ifadelerini kullandı. Açık bir şekilde “The Movement”a destek vereceğini açıklayan İtalya’nın mevcut Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin Lig Partisi ve aşırı sağcı parti İtalya’nın Kardeşleri’nin yetkilileri de Bannon’un yakın irtibat kurduğu kişiler arasında yer alıyor. Bannon ve Modrikamen’in eylül başında ise özel bir jetle gizli bir şekilde Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban’la görüştüğü iddia ediliyor. Bannon’un, aynı zamanda İngiltere’deki aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) eski lideri Nigel Farage ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi yetkilileriyle de yakın bir ilişkisi olduğu biliniyor.

#ABd
#Avrupa
#Irkçılık
#Nazi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.