logo
EDISYON:

Ateşkes bitti: Rejim Halep'e yoğun hücum başlattı

Yeni Şafak
09:0723/09/2016, Cuma
G: 23/09/2016, Cuma
Yeni Şafak

Suriye'de 12 Eylül'de başlayan ateşkes sona erdi. Ateşkesin bitmesinin ardından Esed rejiminin Halep'e yoğun saldırı hazırlığında olduğu belirtildi. Dün Halep'e yapılan varil bombalı saldırıda, 11 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı.

Suriye rejimi, ateşkesin bitmesinin ardından Halep'e yoğun saldırı başlattı.



Halep'teki sivil mahallelere yapılan hava saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu belirtildi.



Suriye'de Esed rejimine yakın kaynaklarda yer alan haberlere göre, Esed saldırı öncesinde sivilleri uyararak, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden uzaklaşmasını istemiş. İddiaya göre, rejim sivilleri uyararak, belirlediği bazı noktalardan evlerini terk etmesini talep etmiş.



Dün Halep'te gerçekleştirilen saldırılarda ölü sayısı 25'e yükseldi, yaralıların saha hastanelerinde tedavisi sürüyor. Rusya'nın da bölgeye bir hava saldırısı düzenlediği ve bu saldırıda da 3 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.














#Suriye
#Halep
#Ateşkes

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.