Almanya'da koalisyon kuruluyor

07:5910/03/2025, Pazartesi
DHA

Almanya'da 23 Şubat'taki erken genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan CDU/CSU ile SPD, koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için gerçekleştirdikleri ön görüşmelerde genel prensiplerde anlaştı.

Almanya'da 23 Şubat'ta yapılan genel seçimin birincisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), göç ve ekonomi konusunda ortak ilkeler üzerinde anlaşmalarının ardından koalisyon görüşmelerine başlama kararı aldı.


Berlin'de düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, ön görüşmelerin iyi ve dostane bir atmosferde gerçekleştiğini belirterek göç, ekonomi, mali politikalar ve iş piyasası gibi kritik alanlarda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

SPD Genel Başkanı Lars Klingbeil ise görüşmeleri ‘yapıcı' olarak değerlendirerek, tarafların ülke yönetiminde sorumluluk almaya hazır olduklarını söyledi.


#Almanya
#Koalisyon
#Seçim
#Parlamento
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.