|

Almanya hemen fişliyor

“Unorthodox” dizisini kaleme alan Yahudi yazar Deborah Feldman, Almanya’da İsrail’e karşı eleştirinin hemen “anti-semitik” bulunup damgalandığına dikkat çekti. Uzun yıllardır Almanya’da yaşayan Feldman, “Almanya, Yahudi olmak için iyi bir yer. Tabii benim gibi İsrail’i eleştiren bir Yahudi değilseniz” yorumunu yaptı.

04:00 - 14/11/2023 Salı
Güncelleme: 01:13 - 14/11/2023 Salı
Yeni Şafak
Almanya’da yaşayan Feldman, kaleme aldığı Unorthodox adlı dizide Yahudi bir aileden 
kaçış hikayesini anlatıyor.
Almanya’da yaşayan Feldman, kaleme aldığı Unorthodox adlı dizide Yahudi bir aileden kaçış hikayesini anlatıyor.

Unorthodox adlı diziyi kalemene alan ve uzun yıllardır yaşamını Almanya’da sürdüren Yahudi yazar Deborah Feldman, ülkede İsrail’e karşı herhangi bir eleştirinin hemen “anti-semitik” olarak damgalandığını belirterek sağlıklı bir şekilde konuyu tartışma imkanı bulamadığını ifade etti. Feldman, “Almanya, Yahudi olmak için iyi bir yer. Tabii benim gibi İsrail’i eleştiren bir Yahudi değilseniz” yorumunu yaptı. Dijital bir platformda yayınlanan Unorthodox adlı diziyi kaleme alan yazar Feldman, bu dizide kendi hayat hikayesini anlatıyor. Hasidik topluluğundan kaçma mücadelesini anlatan Feidman, geçtiğimiz günlerde İngiliz Guardian gazetesi için İsrail’in katliamlarına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Feldman, İsrail’le ilgili olumsuz bir konuşmada yargılayıcı gözlerle kendisine bakıldığını ve Almanların “konunun çok karmaşık olduğunu” söyleyerek İsrail’le ilgili tartışmaları hemen sonlandırma eğiliminde olduklarını kaydetti.

SESİMİZ BASTIRILIYOR

Almanya’da devlet tarafından desteklenen Yahudi cemaatlerine üye olunmadığı takdirde itibarsızlaştırıldıklarını ve seslerinin bastırıldığını söyleyen Feldman, Almanya’nın Holokost nedeniyle duyduğu suçluluk dolayısıyla resmi söylem dışında herhangi bir görüşe tahammül edemediğini vurguladı. Feldman ayrıca ultra-ortodoks Yahudi cemaatinden ayrıldıktan sonra, İsrail’le ilgili eleştirilerinin “İsrail nefretiyle” ve yaşadığını iddia ettikleri travma sonrası stresle ilişkilendirildiğini ifade etti.



#İsrail
#Filistin
#Almanya
10 ay önce