EDISYON:

Alman istihbaratından El-Kaide'ye yardım

Yeni Şafak
12:1415/02/2016, Pazartesi
G: 15/02/2016, Pazartesi
Diğer

Alman Federal Başsavcılığı, El-Kaide'ye para aktardığı gerekçesiyle Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı çalışanlarından biri hakkında inceleme başlattı.

Almanya Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatına çalışan bir muhbir aracılığıyla El-Kaide'ye para veren bir kişi hakkında, Federal Başsavcılık tarafından inceleme başlatıldı. Alman basınında yeralan haberlere göre, istihbarat teşkilatı çalışanı 2010 yılında paranın El-Kaide mensuplarına gittiğini bildiği halde ödemeyi yaptı.



Eski bir El-Kaide üyesi olan Irfan Peci isimli bir kişinin yazdığı kitaptan alınan bilgiliere dayandırılan soruşturmada, bu kişi aracılığıyla diğer El-Kaide üyelerine para aktaran istihbaratçı hakkında terör örgütüne yardım etmek suçundan dolayı inceleme başlatıldı.



'Berliner Morgenpost' isimli gazetede yeralan haberde, muhbir İrfan Peci'nin kendi kitabında da bildirdiği gibi, güvenini kazanmak için Berlin'deki önemli bir 'İslamcı' lidere 500 Avro verdiği kaydedildi. Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatında Peci ile irtibat sağlayan kişinin bu paranın El-Kaide için olduğunu bildiği, teşkilattaki hukuk danışmanlarına sorduktan sonra paranın verilmesini onayladığı bildirildi.



Kaynaklar, bu tipte çok yardım yapıldığını savunuyorlar.



Yeşiller Partisi milletvekili Hans-Christian Ströbele, Başsavcılığın kişilere ve kurumlara bakmaksızın suçlamaları değerlendirmesi gerektiğini, formaliteden bir çalışmayla olayı geçiştirmemesini taleb etti.



#Alman istihbaratı
#El-Kaide

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.