Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntülerde, gardırobun askısına gizlenen kameranın tüm odaya hakim olduğu görülüyor.
Muhalifleri gözetlemek için İsrail’den siber yazılımlar alan BAE bu kez “otel odasına konulan kamera”yla gündemde. Dubai’yi ziyaret eden Suudi Arabistan vatandaşı odasında bulduğu gizli kamerayı sosyal medyada paylaştı. Sosyal medyada başlayan “Ailenizle BAE’ye gitmeyin” kampanyası da hızla yayıldı.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yeni bir skandala daha imza attı. Bir Suudi vatandaş Dubai’de kaldığı otel odasında gizli kamera buldu. İsmini açıklamayan ve kamerayı ortaya çıkardığı anın görüntüsünü yayınlayan Suudi, yaşadığı olaya isyan etti. Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntülerde, gardıropun askısına gizlenen kameranın tüm odaya hakim olduğu görülüyor. Olay sonrası onlarca aktivist ve fenomen sosyal medya hesapları üzerinden Arap halkına seslendi.
“İnsanların özelinin ihlal dilmesine izin veren bu hükümet sistemini hangi değerler yönetiyor? Suudi vatandaş otel odalarında ne olup bittiğinin tanığı ve size her şeyi kanıtlıyor. Dinleyin Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri halkı, ailelerinizle birlikte sakın BAE’ye gelmeyin”
diye çağrı yaptılar.
BAE CASUSLAR EVİ
BAE CASUSLAR EVİ
- Geçtiğimiz haftalarda BAE’nin muhalifleri gözetlemek için İsrail siber teknolojisi kullandığının açığa çıkmasının ardından “BAE casuslar evi” başlıklı etiket 4 gün boyunca Twitter’daki en popüler hashtagler listesinin başında yer aldı.Aktivistler bu hashtag aracılığıyla, İsrail şirketi NSO ile BAE rejiminin skandallarına ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in onları hedef almak için kullanılan “Pegasus” casus programına ışık tuttular. Araştırmacılar, BAE’deki insan hakları aktivisti Ahmed Mansur’un telefonuna başarısız bir yükleme girişiminin ardından Ağustos 2016 ‘da Pegasus programını keşfetti.Bir metin mesajındaki şüpheli bağlantı aracılığıyla program ve yararlandığı güvenlik açıklarının ayrıntıları ortaya çıkarılmıştı.
PEGASUS DÜNYAYI SARSTI
PEGASUS DÜNYAYI SARSTI
Pegasus, İsrailli NSO şirketi tarafından geliştirilen çok gelişmiş bir casus yazılım. Yazılımın telefona yüklenebilmesi için başvurulan yöntemlerden birisi, sahte link gönderme.
Hedef olan kişinin cep telefonuna meşru bir kurumdan gelmiş gibi bir link gönderiliyor. Bu, genellikle kargo veya gönderi takibi oluyor. Kullanıcı bu linke tıkladığında yazılım cep telefonuna yükleniyor.
Son yapılan araştırma, yazılımın çok daha geliştirildiğini ve daha kolay bir yöntemle de hedefteki telefona yüklenebildiğini ortaya koydu. 500 bin telefon numarasının sızdırıldığı büyük ifşaatla, 600’den fazla devlet yetkilisi ve siyasetçinin verilerinin izlendiği tespit edilmişti.
#BAE
#Muhalif
#İsrail
#Dubai