|

Adım adım Suriye’ye yerleştirilen PYD

Mısır’daki askeri darbe ve Suriye’de Beşar Esed’in kimyasal silahlarla insanları katletmesiyle Türkiye de adım adım büyük bir karmaşanın içine çekiliyor. Bu karmaşanın sonunda ise PYD için oluşturulmak istenen bölgeleri ele geçirme hevesi var. Gerçek Hayat Dergisi vadedilen topraklara PYD’nin yerleştirilmesini anlatıyor.

Yeni Şafak
07:52 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 07:51 - 1/03/2016 Salı
Gerçek Hayat

Gezi kışkırtması ve sınır komşularımızda yaşanan iç savaş gibi adım adım kurgulanmış bir planla PYD adeta kanton bölgeyi işgal etmeye başladı. Afrin, Cizre ve Kobani bölgeleri kendi yasama, yürütme ve yargı sistemlerini oluşturdu.



Ardından 2013 Ağustos ayında YPG ve Suriyeli muhalif gruplar arasında çatışma yaşandı. YPG'nin DAEŞ kontrolündeki petrol zengini yerleri ele geçirmesiyle Suriye muhalefeti bölgeden geri çekildi. PYD vadedilen topraklarda ilerlemeye devam ederken Türkiye'de FETÖ tarafından 17- 25 Aralık darbe girişimi yapıldı.



IŞİD'in Kobani saldırısında PYD liderliği, ABD'den silah yardımı istedi. ABD de yardım çağrısına cevap vermekle yetinmeyip hava saldırısıyla da destekledi. Bu süreçte Türkiye ve tüm dünya, Kobani için seferber edil­miş, Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ve peşmergenin Türkiye topraklarından geçmesiyle Kobani “kurtarılmıştı.” Böylelikle PYD'nin bölgedeki toprak kazancı yüzde 186 artış göstermiş oldu.



Amerika'nın da bölgede Eğit-Donat projesini sahaya sürmesi ile PYD'ye mühimmat sevkiyatı devam etti. Bu durum ülkede Suriye bayrağının yerini önce IŞİD bayrağının sonra da PKK/PYD bayraklarının almasına sebep oldu.





#Gerçek Hayat
#PYD
#PKK
#Suriye
#ABD
#Rusya
#IŞİD
#DAEŞ
#Beşar Esed
8 yıl önce