ABD’nin ulusal güvenliği çöker

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0018/08/2016, Perşembe
G: 17/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

ABD Kongresi çatısı altında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve bunun bölgesel etkilerinin ele alındığı panel düzenlendi.

Darbe girişimi sonrası kongrede düzenlenen ilk panel olma özelliği taşıyan etkinlikte konuşan Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Halil Danışmaz, Türkiye'nin, ABD'nin yakın ortağı ve güçlü NATO müttefiki denilmesine rağmen iki ülke arasındaki fikir ayrılığının hızla derinleştiğine vurgu yaptı. ABD'den, darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen için Türkiye'den ısrarla “delil göstermesi” gerektiğinin dile getirildiğini anımsatan Danışmaz, dünyadaki en tehlikeli terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye'ye “örtülü askeri ambargo” uygulandığını ifade etti. Danışmaz, “Kısacası, Türkiye'yi her geçen gün yalnız bırakıyoruz ki bu ABD'nin ulusal güvenlik politikası ve çıkarlarıyla ters düşüyor. Problem hızla büyüyor.” dedi. Danışmaz, “Türkiye ABD ulusal güvenliği için çok önemli bir ülke. Eğer Türkiye'yi kaybedersek güvenlik politikalarımız ve bölgedeki altyapımız tek kelimeyle çöker” diye konuştu.

#Darbe girişimi
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.