AB’den FETÖ itirafı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0015/09/2016, Perşembe
G: 14/09/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'deki durum değerlendirildi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimini engelleyen Türkiye için “Türk halkı heykeli dikilmeyi hak ediyor” dedi. AP Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn da, “AB olarak Gülen'in nasıl büyük bir tehdit olduğunu anlayamadık.” itirafında bulundu. Oturumda söz alan AP Dış ilişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, “Aynı anda IŞİD ve PKK'ya karşı savaşan Türkiye'nin verdiği mücadelenin zorluğunu anlamalıyız” dedi. AP Türkiye Raportörü Kati Piri ise “Türk medyasındaki çoğulculuk sayesinde 15 Temmuz gecesi halk bilgilendirilebildi ve demokrasiyi savunmak için sokaklara indi” şeklinde konuştu.



'Türkiye'yi destekleyin!'


AP'nin İsveçli üyesi Anna Maria Corazza Bildt, Avrupalı meslektaşlarına “Türk halkının 15 Temmuz'da yaşadığı şoku anlamaya çalışma” çağrısı yaparken, AB'nin üyelik müzakerelerinde 23. ve 24. fasılları açması ve Türkiye'nin mücadelesini desteklemesi gerektiğini söyledi. Yeşiller Grubu Başkan Yardımcısı Alman Parlamenter Ska Keller de Türkiye'nin milyonlarca mülteciye kapısını açan bir ülke olduğunu, AB'nin Türkiye, Türk halkı, toplumu ve STK'larına destek olması gerektiğine işaret etti. AP Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn da konuşmasında şunları kaydetti: “Geçmişinde birçok askeri darbe yaşayan Türkiye, bu sefer darbeyi önlemeyi bildi. AB olarak Gülen'in nasıl büyük bir tehdit olduğunu anlayamadık. Hükümetini eleştirsek bile çok bileşenli 80 milyon nüfusun yaşadığı büyük bir ülke Türkiye. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı için çalışmalıyız”


#FETÖ
#Avrupa Parlamentosu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.