FETÖ'cüler, ABD'de 5 Kasım'da düzenlenen seçimlerde Demokratların adayı Kamala Harrıs'in kazanmasına kesin gözüyle bakıyordu.
Cumhuriyetçiler sadece Senato'da değil, Temsilciler Meclisi'nde de çoğunluğu kazandı.
FETÖ uzun yıllardır genel örgüt stratejisi gereği ve elebaşı Fetullah Gülen'in ABD dışında kendisini güvende hissetmemesi nedeniyle ABD makamları ile ilişkilerini hep iyi tuttu. Ancak, taraf olarak hep Demokrat Parti'ye yakın oldu. FETÖ'cüler örgütten gelen talimatlar doğrultusunda, ABD seçimlerinde ağırlıklı olarak Demokrat Parti'ye yüklü miktarda seçim bağışları yaptı. Seçim kampanyalarında Kamala Harrıs'i desteklediler.
FETÖ'nün üst kademeleri, ABD'de sürdürdükleri düzenin bozulmaması için burada da kirli stratejilerine devam etti. Daha önce Türkiye'de yaptıkları gibi ABD'de de “takiye” yöntemini uyguladılar. Her iki partiye eşit mesafede durma imajı çizip, örgütteki medyatik isimler Cumhuriyetçiler ile taktiksel ilişki kurdu. Elebaşı Gülen'in manevi oğlu olan Enes Kanter Cumhuriyetçilerle poz bile verdi. Ancak, Demokratların çoğunluğundan topladığı imzalarla Türkiye'yi ABD Başkanı Joe Bıden'a şikayet etti ve yine Demokratların iktidarda olduğu dönemde ABD vatandaşlığı aldı.
Örgütün İcra Heyeti'ni yöneten Zaman gazetesi eski Genel yayın Yönetmeni firari Ekrem Dumanlı'nın da Trump karşıtlığı biliniyordu. Ancak, örgüt tarafından verilen talimat “Donald Trump'a oy vermeyin” şeklindeydi.
Örgütün tüm çabasına rağmen beklenti gerçekleşmedi. FETÖ'nün merkezi olarak kabul edilen çiftliğin bulunduğu Pensilvanya'da FETÖ'cülerin oy kullandığı sandıklardan Demokrat Parti çoğunlukta çıksa da eyaletin genelinde Cumhuriyetçiler ipi göğüsledi. Örgütün güçlü olduğu Teksas'ta da yine kazanan Cumhuriyetçiler oldu.
FETÖ üyelerinin çoğunlukta olduğu New Jersey ve Virginia gibi eyaletlerde Demokrat parti kazansa da genel sonuca bir etkisi olmadı.
Donald Trump'ın ikinci kez Başkan seçilmesi örgüt mensuplarında büyük bir şok etkisi oluşturdu. Şaşkınlıklarının en büyük sebebi “Türkiye'ye iade edilebilme” ihtimalleri.
Kamala Harris'in kaybetmesi ile “hesap verme” korkusu yaşamaya başlayan örgüt mensupları Trump'a karşı olan paylaşımlarını da silmeye başladı.
Firari örgüt mensubu Emre Uslu, 5 Kasım öncesinde Kamala Harrıs'in seçimi kazanacağı yönünde bir paylaşım yapmıştı. Seçim sonuçları açıklanmaya başlayınca ve sonuçlar beklentilerinin tersi çıkınca Emre Uslu X paylaşımını hemen sildi.
Trump'ın Adalet Bakanlığı için aday gösterdiği Matt Gaetz, FETÖ'cüleri korkutan isimlerden biri. FETÖ'cülerin çekindiği bir diğer isim olan eski Demokrat Partili Tulsi Gabbard da Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne aday gösterildi.
Örgüt üyeleri, Trump'ın açıkladığı kabine üyelerinin katı göçmen ve mülteci karşıtı politikaları nedeniyle sert eleştirilerde bulunmaya başladı. Trump'ın yeni politikasından korkan örgüt mensubu gazeteciler kendilerine kucak açacak yeni ülkeler aramaya koyuldu bile.
- Örgütün özellikle firari mahrem imamların ve firari asker, hakim, savcı, polis ve diğer kamu görevlilerinin hukuki durumları,
- Örgütün mali yapısına yönelik FBI tarafından yakın zamanda başlatılan federal çaptaki incelemeleri,
- ABD'de örgütün ana faaliyet konusu olan Charter School'ların TRUMP döneminde ne olacağı ve kamulaştırılması,
- Kült yapıya doğru hızla dönüşen örgütün ABD'deki kurmay kadrolarının/yöneticilerinin sınır dışı edilmesi,
- Örgütün ABD'deki mülklerine el konulması gibi konular FETÖ içindeki tedirginliklerin artmasını sağladı.