ABD Venezuelalı diplomatları 'istenmeyen kişi' ilan etti

Yeni Şafak
10:1524/05/2018, Perşembe
G: 24/05/2018, Perşembe
AA
​ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert
​ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Venezuela Elçiliğindeki maslahatgüzarı ve Venezuela'nın Houston'daki konsolosunu istenmeyen kişi ilan ettiğini açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, bu kişilerin ABD'den ayrılması için 48 saat süre tanındığını belirtti. Dün, seçimlerden zaferle çıkan Nicolas Maduro, ABD'nin Venezuela büyükelçisi Todd Robinson ve yardımcısı Brian Naranjo'ya ülkeyi terk etmesi için 48 saat mühlet vermişti.

ABD, Venezuela'nın Washington Büyükelçiliği maslahatgüzarı ile Houston'daki konsolosunu 'istenmeyen kişi' ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Venezuelalı maslahatgüzar ve konsolosun geri gönderilme kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Nauert, bu kararın Vienna Anlaşması kapsamında aldığını vurgulayarak şunları dile getirdi:

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Nicolas Maduro'nun Venezuela Devlet Başkanlığını ilk turda kazanmasın ardından yaptığı açıklamada, seçimlerin "hileli" olduğunu iddia etmişti.

Venezuela'daki seçimlerden zaferle çıkan Nicolas Maduro, ABD'nin Venezuela büyükelçisi Todd Robinson ve yardımcısı Brian Naranjo'ya ülkeyi terk etmesi için 48 saat mühlet vermişti.


#ABD
#Venezuela

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.