620 kişi gizli tanık

Yeni Şafak
Haber Merkezi
03:0013/05/2016, Cuma
G: 13/05/2016, Cuma
Yeni Şafak

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin hazırlanan dosyada 620 kişinin gizli tanık olduğu belirtiliyor. Dosyada bu gizli tanıkların Gülen’in paralel yapılanmayı yönettiğini, onun emriyle cemaat mensuplarının suç işlediğini detaylı olarak anlattıklarına yer veriliyor.

Şüphelinin kurduğu cemaatin gizli amacının devletin laik düzenini yıkmak olduğuna dair daha önceden hakkında dava açıldığı ancak mahkumiyetine yeterli delil olmadığından davaların sonuçsuz kaldığı belirtildi. Birçok suçtan mahkumiyetine yeterli delil elde edildiği belirtilirken, 'Şüpheli hakkındaki deliller' kısmında yer alan bu deliller şöyle sıralandı: * Soruşturmada 620 kişi tanıklık yapmıştır. Bu kişiler Gülen'in paralel yapılanmayı yönettiğini, onun emriyle cemaat mensuplarının suç işlediğini anlatmıştır. * Şüphelinin emriyle hukuka aykırı dinleme ve izlemeyle ilgili dava dosyaları, raporlar ve davalarda elde edilen birçok belge, itiraf, tespit ortaya çıkmıştır. * Gülen'in yönettiği yapı içerisinde birçok kimse suçlarını ikrar etmiş ve haklarında dava açılmıştır, yargılamaları yapılmaktadır. * Türkiye'de mensupları aracılığıyla topladığı ekonomik kaynakları yurt dışına çıkarıp çeşitli organizasyonların finansmanı için kullandığı araştırma raporlarıyla ortaya çıkarılmıştır. * Şüphelinin Türkiye'de işlenen suçları organize ettiğine dair kendisinin yayınlattığı sohbet, konuşma ve vaazları bulunmaktadır.  Suçtan kaynaklanan mal varlığının gayri meşru kaynağını gizleyip meşru yoldan elde edildiği kanaati uyandırmaktadır. * Gülen'in bu suçları işlediğine yönelik kuvvetli şüphe oluşturan delillere ulaşılmıştır.



Örgütün talimatları FBI'ın eline geçti


*Şüpheli, mensuplarına yapacağı işleri genel talimat olarak çok kere gizli ve bazen ise açık olmak üzere Herkül.org sitesinden ilan etmektedir. * Paralel yapı, bu konuşmaları etüt ederek talimatın ne olduğunu anlayıp gerektiğinde teyit ederek hareket etmektedir. * Şüphelinin Türkiye'de işlenen suçları sahiplenip kabullendiğine ve suç işleyen kişilerin doğru işler yaptığına dair basın yayın organlarında çıkan yazı, röportaj ve demeçleri bulunmaktadır. * Yapıyı yöneten diğer kişilerle iletişim ve para trafiği tespit edilmiştir. * Yurt dışı giriş ve çıkış kayıtlarında yapının ondan talimat aldığı ve talimatların yüz yüze kurye gibi ziyarete gelen kişilere doğrudan verildiği anlaşılmıştır. * Türkiye'de çok önemli bir soruşturma henüz başlamadan birkaç ay önce New York'ta FBI tarafından sorgulanan ve üstleri aranan iki kişide şüpheliden alınan talimatın örnekleri elde edilmiştir. * Gülen'in emrinde onu kutsal kişilik gören birçok kimse para topluyor. Esnaf, sanayici, tüccar, kamu görevlilerinden hayır yapılacağı söylenerek bağış alınıyor. * Bağışta bulunan kişiler sonradan bunun iradi olarak verilmediği, kandırıldıklarını anlatmışlardır. Kişilerin bu şekilde sömürülmesi yoluyla elde edilen paralar amacı dışında kullanılıp suç işlenmiştir. * Dini bir cemaat gibi serbest faaliyet yürüten örgütün, devletin hiçbir yetkili makamından para ve yardım toplama izni yok.


#Fetullah Gülen
#Paralel yapı
#FBI

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.